09.05.2014, 19:32:40
Cytat:Taki wariant powinien być poddany pod glosowanie do północy. Jak do 23.30 nie otrzymam odpowiedzi z ND poprę wniosek.[...]Chciałem aby ta propozycja zmiany prawa wyborczego została rozstrzygnięta przez większość w jawnym głosowaniu.Janie, ja nie proponuję natychmiastowego zmieniania prawa wyborczego - takich zmian nie wprowadza się tuż przed wyborami, które są jutro. Nie byłoby nawet czasu na prezentację kandydatów, na kampanię kandydatów, na debaty itd. Jutrzejsze wybory będą na zasadach dotychczasowych - nie ma innego wyjścia nawet gdybyśmy wszyscy byli zgodni co do zmian. Po prostu obecna kampania wyborcza pokazała swoją nijakość i w zasadzie jej bezsens - trzeba pomyśleć nad tym jak to zmienić, to jedna z propozycji.
Potraktuj to co napisałem, jako pewną propozycję do przemyślenia i ewentualnej zmiany prawa wyborczego w najbliższej kadencji parlamentu, tak aby ewentualnie obowiązywała podczas kolejnych wyborów. Musi być czas na konsultacje społeczne, na wymianę argumentów, na opracowanie nowych zasad etc. Tego nie robi się na kolanie.
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.