Kochani, ale wiecie, że jakiekolwiek bazowanie na rankingu z Agurii jest bazowaniem na danych zebranych źle? Gdy metodologia badania świadomie ignoruje spore wycinki aktywności występujące na innych kanałach niż fora, to jest to zakłamywanie rzeczywistości. Dawanie poklasku twórcom jest zachęcaniem ich do dalszego zakłamywania obrazu mikroświata.
I nie, nie chodzi mi o to, że na w minionym m-cu mamy mniej postów niż Wy
Mamy, na Forum. Ale już, jak doliczymy pracę, komentarze pod nią, ćwirki to dziwnie automagicznie stajemy na tym samym poziomie
Miejmy tego świadomość gdy oceniamy aktywność Państw. Biorąc pod uwagę to zestawienie (zestawienie aktywności mieszkańców z ostatnich 30 dni w Sarmacji), poddając je niezbędnym przeliczeniom (tj. liczba widoczna w kolumnie artykuły dzielona przez 3, a w ćwirkach mnożona razy 2 — czyli sprawienie, że każda jedna aktywność będzie miała wartość 1 punktu, bo normalnie ćwirek ma wagę 0,5, zaś artykuł 3) to otrzymamy sumę ok. 3560 punktów. To o 50% więcej niż w rankingu.
Chodzi mi zwyczajnie o to, że nie można nazywać czegoś rankingiem aktywności, a następnie znaczną część tejże ignorować. W liczbach bezwzględnych to, dla Sarmacji, zignorowanie 1200 przejawów jakiejkolwiek aktywności naszych mieszkańców!
I nie, nie chodzi mi o to, że na w minionym m-cu mamy mniej postów niż Wy
Mamy, na Forum. Ale już, jak doliczymy pracę, komentarze pod nią, ćwirki to dziwnie automagicznie stajemy na tym samym poziomie
Miejmy tego świadomość gdy oceniamy aktywność Państw. Biorąc pod uwagę to zestawienie (zestawienie aktywności mieszkańców z ostatnich 30 dni w Sarmacji), poddając je niezbędnym przeliczeniom (tj. liczba widoczna w kolumnie artykuły dzielona przez 3, a w ćwirkach mnożona razy 2 — czyli sprawienie, że każda jedna aktywność będzie miała wartość 1 punktu, bo normalnie ćwirek ma wagę 0,5, zaś artykuł 3) to otrzymamy sumę ok. 3560 punktów. To o 50% więcej niż w rankingu. Chodzi mi zwyczajnie o to, że nie można nazywać czegoś rankingiem aktywności, a następnie znaczną część tejże ignorować. W liczbach bezwzględnych to, dla Sarmacji, zignorowanie 1200 przejawów jakiejkolwiek aktywności naszych mieszkańców!
Pozdrawiam,
Robert Fryderyk
Książę Sarmacji, Król Hasselandu i Sclavinii, etc. etc.
Robert Fryderyk
Książę Sarmacji, Król Hasselandu i Sclavinii, etc. etc.