Nowa gazeta poszukuje ekipy!
Thumbs Up 
[Obrazek: newspaper-background-art-c97d525e62886f4f.jpg]

Kochani!

Prezydent Andrzej Swarzewski polecił mi zająć się naszą gazetą. Z wielką chęcią przyjmuję propozycję kierowania tymi pracami, ponieważ dziennikarstwo uważam za świetną zabawę, a i doświadczenie w "forumowych gazetkach" mam (jakkolwiek komicznie to brzmi).

Choć pierwotnie proponowano utworzenie mediów narodowych, moja wizja jest nieco inna. Chciałbym, aby nasza gazeta była międzynarodowa. Proponuję przyjąć w nasze szeregi obywateli całego mikroświata, a poszczególne działy poświęcać konkretnym państwom. Poza tym nie może u nas zabraknąć wywiadów z najciekawszymi przedstawicielami mikroświatowej społeczności, kącika rozrywkowego, kącika kulturalnego, kącika sportowego...

Sama gazeta na pewno nie powinna być tygodnikiem. Możliwe nawet, że nie miesięcznikiem. Ja osobiście stawiam na jakość. Nigdy nie będziemy porządną prasą, jeśli będziemy się spieszyć. Myślę, że dwumiesięcznik będzie optymalnym rozwiązaniem.

Potrzebujemy także korektora (spoglądam dyskretnie na @"Maciej Kamiński") i grafika (uważam, że powinniśmy postawić na coś takiego, jak te internetowe gazetki sklepów: przewracane strony itd.).

Trzeba też ustalić nazwę i rozesłać ofertę redaktorowania do innych krajów (może MSZ mógłby to zrobić?).

Ja natomiast serdecznie chciałbym zaprosić do ekipy (pomijam osoby, które już wcześniej deklarowały chęć pomocy):
  • @"Tomasz Cyryl Dostojewski" - może zajmiesz się działem sportowym?
  • @"Eddard Noqtern" @"Piotr Pawel I" - Panowie, czy chcielibyście połączyć siły? Gazeta Hasselandzka wydaje się być bardzo ciekawa. Smile
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Nowa gazeta poszukuje ekipy! - przez Tadeusz Krasnodębski - 08.12.2016, 22:14:21

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości