11.05.2014, 19:39:38
Cytat:I mam taki pomysł, już kiedyś o tym myślałem, ale stwierdziłem, że to w nowej kadencji się przedyskutuje.Myślę, że chyba popełniono trochę błąd nadając zbyt szybko odznaczenia najwyższej klasy - gdy nadawać je kolejno i z umiarem to by na dłużej starczyło.
Otóż zastanawiam się, czy nie zrobić tak, że może ileś razy dostawać ten sam order? Bo np. są już Krzyże Wielkie Orderu Budowniczych Bialenii i co dalej? Myślę, że można zrobić tak, że ten Krzyż Wielki się już ma, a potem w drugim Orderze Budowniczych znowu idzie się od Kawalerskiego. Co sądzicie?
Nadawanie podwójnie odznaczeń, które mają swoje klasy jest trochę dziwne. Tak można postąpić w zasadzie z Krzyżem Walecznych czy z innymi stworzonymi jako pojedyncze w klasie. Odznaczenia z podziałem na klasy są właśnie po to by nie nadawać ich podwójnie.
Widzę dwa sposoby wyjścia z sytuacji:
1/ Po prostu stworzyć kolejne odznaczenia, których jeszcze nie ma.
2/ Dodać kolejne wyższe klasy do istniejących - np. w stylu Krzyż Wielki OBR z Wieńcem Laurowym czy w przypadku wojskowego Krzyża Wielkiego ON dodać Krzyż Wielki z Mieczami itp.
W zasadzie jest jeszcze wyjście trzecie, łączące to z pkt. 1 i 2 - czyli i dodać nowe i rozszerzyć istniejące.
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.