Debata
Cytat:- Jakie masz pomysły na politykę międzynarodową?
W kwestiach zagranicznych powinniśmy prowadzić realpolitik, a nie politykę opartą na wishful thinking. Nie jesteśmy imperium, pomimo tego, że jesteśmy dużym i dobrze rozwiniętym krajem. Dlatego też jestem przeciwnikiem geopolitycznych wizji Jerzego Lwie Serce i podejścia nordato-sceptycznego.
Powinniśmy rozwijać nasze stosunki i podpisywać nowe sojusze, jeśli tylko będzie taka możliwość. Natomiast naszymi naturalnymi sojusznikami jest Brodria i NUPIA. Pod żadnym wypadkiem nie powinniśmy ich zdradzać. Doskonale z lekcji historii znamy historię państw, które zdradziły swoich sojuszników w imię iluzorycznych sojuszów z obcymi imperiami. Dla jednego z tych państw sytuacja taka skończyła się śmiercią 16% obywateli, więc błędu takiego powtarzać nie możemy. Smile SmileSmile

Cytat:- Co myślisz o autonomii Regionów?
Jestem zwolennikiem. Decentralizacja działa na korzyść aktywności, o ile w danym regionie rzeczywiście są osoby chętne do pracy i istnieje poczucie regionalnej odrębności.
Chętnie widziałbym aktywne regiony walczące o swoją autonomię.
Cytat:- Czy poprzesz pomysły walki z ustrojem ziemskim?
W Bialenii nie ma czegoś takiego, jak ustrój ziemski. Natomiast z nadaniami lennymi i majątkami lennymi walczyć nie będę, ponieważ są to nagrody za aktywną pracę i nic więcej.

Cytat:- Masz pomysł na rząd?
Oczywiście. Skład rządu jest już praktycznie przygotowany.
Cytat:- Jakie zmiany widział byś w ordynacji wyborczej?
Na chwilę obecną żadne. Sam tą orientację pisałem. ;-)
N.N
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Debata - przez Akrypa Rabotowicz von Primisz - 11.05.2014, 22:33:06

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości