Debata
Cytat:1) Jaki jest ulubiony serial kandydatów?
The Walking Dead, ewentualnie Świat Według Kiepskich.
Cytat:2) Co kandydaci myślą o wprowadzeniu bezpośrednich wyborów prezydenckich?
Niebezpieczny pomysł z potencjalnie dużą szkodliwością. Musiałby nastąpić całkowity rozdział Prezydenta od Rządu, czego jestem przeciwnikiem. Prezydent taki mógłby realizować inną politykę, w tym zagraniczną, od rządu i rządzącej partii/koalicji, jak np. śp. Lech Kaczyński. Skutkiem tego byłaby całkowita kompromitacja RB na arenie międzynarodowej.
Poza tym, radykalnej personie łatwiej będzie zostać wybranym w bezpośrednich wyborach prezydenckich, co nie zmienia faktu, że dalsza działalność tej osoby będzie daleka od długofalowej linii rządowej, a w dalszej mierze destrukcyjna.
Cytat:3) Jaki jest największy cel kandydatów na przyszłą kadencję?
Skuteczne uruchomienie systemu gospodarczego, a także rozpoczęcie prowadzenia szerszej polityki zagranicznej w związku z przekroczeniem półrocza.
Cytat:1) Uważasz że jesteś dobrym kandydatem? Dlaczego??
Nie uważam, żebym był jakimś szczególnie dobrym kandydatem, jednakże poprzez ostatnie pięć kadencji wiem już co powinienem robić i czuję czego wymaga ode mnie racja stanu. Ponadto mam dość dobre stosunki z obywatelami, wbrew pozorom większość "antyswarzystów" wolałoby rozmawiać ze mną niż z młodszym pokoleniem Jednej Bialenii.
Ponadto, mam dużo czasu i mogę go poświęcać Republice Bialeńskiej.
W obecnej sytuacji, gdy zdecydowana większość chętnych do pracy w rządzie ma już swoje stanowiska, szkoda byłoby odrywać te osoby od dotychczasowych zajęć. Każdy ma swoją społeczną rolę i póki co uważam, że moim dziejowym zadaniem jest stanie na straży dalszego pomyślnego rozwoju Republiki. Myślę, że to co zrobiono przez te pół roku (nie przypisuję sobie zasługi za wszystkie sukcesy, ale jednak ściągnąłem ludzi, kogo trzeba to mobilizowałem, kontrolowałem to wszystko itd.) przemawia za moją kandydaturą.
Cytat:2) Co jest dla Ciebie priorytetem po wygranych wyborach?
Tak, jak odpowiedziałem to już Marcinowi.
Cytat:3) Jakie konkretne cele podejmiesz po ewentualnej wygranej w celu polepszenia zażyłości pomiędzy obecnymi regionami jak i na arenie miedzy narodowej??
Tak, jak mówi Program Wyborczy Jednej Bialenii i jak odpowiedziałem już w tym wątku Tomaszowi. Smile SmileSmile
N.N
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Debata - przez Akrypa Rabotowicz von Primisz - 11.05.2014, 22:33:06

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości