Swarzyzm
Cytat:Jak ona podobna jest do starej jak świat i poznanej na własnej skórze polityki sarmackiej. (...) Robi się to samo co doświadczyliśmy w Sarmacji.
Ktoś Cię wydalił z Bialenii? Ktoś pisze o Tobie codziennie obraźliwe posty i artykuły, które są aprobowane przez Policję? Ktoś oświadczył, że jego głównym celem jest wyeliminowanie Cię ze sceny politycznej i życia publicznego? Ktoś grozi Ci, że pobije Cię w świecie realnym? Czy w ogóle ktoś odnosi się do Twojego życia realnego, żeby Cię zdyskredytować? Czy władze głoszą, że mają władzę pochodzącą- prawie że- od Boga?
Jeśli nie, to nie gadaj bzdur, że prowadzę politykę sarmacką. Bo dla mnie, osoby która w Sarmacji mieszkała, takie twierdzenia są wręcz obrzydliwe.

Cytat:To "masówka" na wybory.
Nazywanie wyborców "masówką" niezbyt przyniesie Ci głosy tej "masówki". Co jest złego w tym, że chcę, żeby jak największa ilość ludzi mieszkała w Bialenii? To główny wyznacznik znaczenia kraju.

Cytat:Sam prezydent zatracił swoją dawaną społeczną wrażliwość i stał się patrzącym z wyższej pozycji na sprawy narodu.
A jaka to jest wyższa pozycja? Biorę udział w każdej debacie, odpisuję na każdą prywatną wiadomość. Wydaje mi się, że nigdy nikogo tu nie znieważyłem z racji pełnionego przeze mnie urzędu. Masz jakieś dowody na poparcie swojej tezy?

Cytat: Odczuwa się coś takiego co się zwie "wazeliniarstwem" i fasadowością naszego ustroju. Popatrzmy choćby na osobę prezydenta Republiki Andrzeja Swarzewskiego. Wybrany, od samego początku niemalże stoi na czele Republiki Bialeńskiej. Przez ten czas zdążyły się wykształcić mechanizmy autorytarne. (...) Mogę powiedzieć dzisiaj raczej z odpowiedzialnością, że ten człowiek zatracił swoje dawne idee i zmierza na pozycje prezentowane w takim państwie jakim nadal jest Księstwo Sarmacji.
To "wazeliniarstwo" to szacunek dla cudzej pracy, szacunek dla ludzi, którzy poświęcają swój realny czas dla Bialenii, a więc dla naszej społeczności. Samo to, że stoję na czele Republiki Bialeńskiej nie jest autorytaryzmem, ponieważ jestem wybierany w demokratycznych wyborach.
Moje idee jest demokracja, rządy ludzi i dla ludzi oraz liberalizm. Gdzie je zatraciłem? Ograniczyłem demokrację, zmniejszyłem władze ludzi? Konstytucja jest niezmienna od czasu, gdy to Ty byłeś szefem dominującej partii i poparłem mój projekt.
Nie uważam, żebym zmierzał na pozycje prezentowane w Sarmacji. Nie tworzę wokół siebie salonu, wręcz przeciwnie. Każdego obywatela staram się traktować równo, wszystkich uważam za tak samo ważnych. Jako demokratyczny przywódca opieram się na poparciu i głosie ludu, a nie na zielonych stolikach. I to utrzymuje mnie przy władzy od pięciu kadencji.
N.N
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Swarzyzm - przez Jan Kaniewski - 12.05.2014, 20:53:49

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości