Debata
Cytat:Szanowni Państwo!

Teraz ja pozwolę zadać sobie kilka poważnych pytań. Mam nadzieję, że otrzymam rzetelne i wyczerpujące odpowiedzi i informacje.
  1. Co Kandydat myśli o systemie parlamentarno-komitetowym, gdzie pełnię władzy sprawuje Parlament, zaś urzędy takie jak prezydent i premier zostają zniesione, istnieje równość władz zamiast trójpodziału, a rząd wyłaniany jest z członków owego Parlamentu. Również ten sam organ powołuje sędziów Sądu Krajowego do rozpatrzenia sprawy i wydania wyroku, a funkcję głowy państwa sprawuje minister (z teką lub bez teki) z najdłuższym czasem pełnienia funkcji?
  2. Co Kandydat myśli o stosowaniu trójpodziału władzy w mikronacjach? Czy to się sprawdza? Jakie systemy polityczne stosowane w mikronacjach należałoby pochwalić, a jakie odrzucić i dlaczego?
  3. Co Kandydat myśli o budowaniu międzynarodowej współpracy w wielu dziedzinach? Jak to miałoby wyglądać ze względu na różnorodność systemów informatycznych, na jakiej dziedzinie dyplomacji można się wykazać w mikronacjach?
  4. Kto, według Kandydatów powinien mieć wpływ na budowanie wirtualnego państwa?
  5. Co ma wpływ, według Kandydatów kreowanie polityki zagranicznej Republiki Bialeńskiej oraz jej wizerunku?
  6. Czy sojusz i dalsze utrzymywanie stosunków dyplomatycznych z Federacją Brodryjską ma dalej rację bytu? Dlaczego? Czy Bialenia ma szansę zawiązać współpracę z innym wirtualnym państwem? Jaki wpływ na wizerunek Bialenii ma Brodria oraz osoba Władimira Grutina?

Dziękuję!
1. Jest to słuszny powód do tradycji naszej państwowości gdzie taki ustrój panował. Jestem za częściowym przywróceniem go. Komitety wprowadzają prawdziwą demokracje a nie ustrój w którym panują elity polityczne.
2. Trójpodział to idiotyzm. Najlepszym ustrojem są Komitety a w realniach naszego kraju silna Demokracja Republikańska.
3. Myślę, że najlepszym pomysłem są inicjatywy sportowe i kulturalne które są wiele ciekawsze jeśli mamy wiele mikronacji.
4. Obywatele którzy powinni być zjednoczeni ideą.
5. Rozwój jest najważniejszy i moralność ludzka.
6. "Oczywiście powinniśmy szukać nowych sojuszników ale musimy mieć dla nich zaufanie. Brodria nasze zaufanie zawiodła, aktualnie władze tej mikronacji nie są poważni w sprawach międzynarodowych. Musimy popierać Demokratyczne ruchy w tym państwie. Grutiin bawi się w Putin o czym każdy wie, nie szanuje nawet własnego prawa. Nie jest to kandydat na sojusznika."
Przepraszam za tak skąpą odpowiedź ale w tej chwili nie mogę lepszej napisać.
Obywatelka Najjaśniejszej Republiki Garapeńskiej i Królestwa Dreamlandu 
Poetka w "Ciemnica"
Była Premier Republiki Bialeńskiej 

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Debata - przez Akrypa Rabotowicz von Primisz - 11.05.2014, 22:33:06

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości