13.05.2014, 15:37:34
Cytat:A ty Krzysztofie w swoim oku nie widzisz belki?No to słucham - jakie masz konkretne zarzuty do mojej osoby? Czekam na wypunktowanie zarzutów jakie masz do mojej osoby. Chętnie się do nich odniosę i chętnie wysłucham krytyki od społeczeństwa (i na nią odpowiem) co do mojej działalności w RB.
No to jak padną jakieś konkrety czy jak zwykle usiłujesz tylko "wcisnąć kij w mrowisko"? Chętnie z konkretami podyskutuję.
Cytat:I nie mówię tu o zasługach, które swarzystowski rząd tobie przyznał.A jakież to zasługi "swarzystowski rząd" mi przyznał? Wszystko czym się zajmuję w RB wypracowałem sobie sam:
1. Pełnię funkcję Ministra ON tylko dlatego, że nie ma jak na razie innego kandydata i od początku twierdzę, że najchętniej rozdzieliłbym funkcję ministra ON (polityczną) od funkcji Dowódcy Sił Zbrojnych (wojskową), zachowując tylko tą drugą (a armię to opracowałem sam - w zasadzie bez pomocy kogokolwiek) - tyle, że kandydatów jakoś brak. A do tego nie miałem z tego tytułu nijakich profitów, bo jak byłeś Ministrem Gospodarki i zajmowałeś się Planami Społecznymi to nie byłeś w stanie nawet ustalić wynagrodzenia podobnego do tego jakie otrzymywali inni "funkcyjni" w RB.
Innych stanowisk odmówiłem - choć niejedno proponowano (ci co proponowali to wiedzą), bo sam wiem ile mam czasu, który mogę na RB poświęcić i nie zamierzam brać stanowisk, z których nie będę mógł się wywiązać należycie... Wiem, że Tobie to nie przeszkadza (mogłeś być ministrem nie robiącym nic i Tobie pasowało), ale mnie przeszkadza bo nie lubię się ośmieszać.
2. Moja działalność w gospodarce polega na tym, że w zasadzie zacząłem tworzyć przedsiębiorstwa w RB w czasie gdy tylko o gospodarce rozprawiałeś i to nic nie znaczącymi ogólnikami. I zacząłem to robić wtedy gdy w zasadzie istniała tylko TV Abdullaha, innych firm nie było, bo nie było chętnych do ich tworzenia. A jak pamiętam to największy problem miałem z tym, że byłeś opieszały w rozpatrywaniu wniosków o zakładanie działalności gospodarczej.
Nie było w zasadzie wtedy w ogóle mowy o zależnościach gospodarczych, o jakimkolwiek zarabianiu na tych firmach - to powstało dopiero wtedy gdy Ty wywołałeś dysputę uważając, że trzeba coś w tej sprawie zrobić, ale oczywiście nie zrobiłeś absolutnie nic, bo gdy doszło do konkretów to się "taktycznie wycofałeś". No cóż pozycja krytyka zawsze jest najwygodniejsza. Ten kto nic nie robi, nie robi też błędów - a więc może występować z pozycji krytykowania innych, bo sam nic nie robiąc nie będzie za nie krytykowany.
3. Co może lenno? A to jakieś wyróżnienie? Jak na razie to zauważam, że problem jest w tym, że nie ma zbyt dużo chętnych do tego rodzaju działalności i wręcz nawołuje się do tego by o lenna występować. Tutaj faktycznie mogę sam sobie zarzucić, że nie rozwijam go tak jakbym chciał, ale ciągle wychodzą sprawy ważniejsze (państwowe), którymi trzeba się zająć... kiedyś to lenno dokończę, mam nadzieję że RB będzie v-państwem trwałym.
To może powiesz jakie to "zasługi przyznał mi swarzystowski rząd"? A że nie mam problemów ze współpracą z tym rządem? No cóż pewnie nie miałbym z żadnym innych, pod warunkiem że byłby on konkretny i rzeczowy. Dla mnie nie byłoby problemu gdyby najwyższe funkcje państwowe sprawował kto inny, pod warunkiem że byłby to osoba rzeczowa i kierujący byli aktywni - tak aby nie czekać nie wiadomo ile na reakcję na propozycję czy uwagi (tak jak czekanie swego czasu na zatwierdzanie przez Ciebie działalności gospodarczej). Tylko, że na razie jakoś kontrkandydatów brak...
Oczywiście z Tobą współpracować się nie da - co dobitnie pokazała Komisja Gospodarcza, nie robisz nic poza rzucaniem sloganów i robieniem fochów. Masz rację - gdybyś Ty stworzył rząd to jakakolwiek współpraca ze mną faktycznie byłaby niemożliwa, bo po prostu nie widziałbym sensu we współpracy z rządem, który stosowałby Twoje metody postępowania (nie robienie nic i rzucanie ogólnikami). Ale akurat obecnie na tym forum i tak nic nie robisz (poza krytykanctwem i jątrzeniem) to raczej rządu nie stworzysz. Na całe szczęście...
Cytat:To, że naród uważa w części Andrzeja Swarzewskiego za autorytarnego przywódcę, a nie myśli o nim jak o ojcu narodu to jest złe?Po pierwsze Adnrzej Swarzewski jest przywódcą wybieranym w demokratycznych wyborach - co prawda nie bezpośrednich, ale wynik wyborczy partii, którą reprezentuje i o której wiadomo (bo nikt z tego tajemnic nie robi), że będzie go popierała jako prezydenta RB - jak na razie świadczy, że większość narodu ma pozytywne zdanie na temat jego prezydentury. Jak na razie JB to jedyna partia, która nie uzyskuje głosów w wyborach na zasadzie "sami na siebie".
Cytat:My uważamy, że czas dojrzał do tego aby Andrzej Swarzewski ustąpił z urzędu prezydenta, a cały system został poddany rewizji.Kto to ci "My" - bo na razie to najbardziej rzucają się w oczy Twoje żale - diabli zresztą wiedzą o co... chyba o to, że większość już nie zwraca uwagi na to, że kiedyś tam byłeś założycielem forum i RB, ale to swoją pracą, a raczej jej brakowi tylko zawdzięczasz to że masz pozycję jaką masz. Czyli osoby, która nie robi nic poza kompletnie nic nie znaczącym krytykanctwem, zresztą polegającym na rzucaniu ogólników.
Andrzej ma ustąpić ze stanowiska? No OK - tylko, że to się tutaj odbywa na zasadzie wyborów, a nie dlatego, że ktoś kto nie robi nic poza marudzeniem i robieniem fochów tak uważa.
Co to znaczy "system poddany rewizji"? Znowu jakiś slogan, w którym brakuje jakiegokolwiek konkretu - czyli stwierdzenie typowe dla Ciebie. Chcesz zmian systemowych - a proszę bardzo, tylko najpierw musisz przedstawić jakie konkretnie zmiany chciałbyś wprowadzić, przygotować projekty tych zmian i je ogłosić. Przecież nie musisz w Parlamencie, do którego całkowicie słusznie nie możesz się jakoś dostać (praca w parlamencie wymaga aktywności i to jakiejś konkretnej)... stwórz lepszą propozycję funkcjonowania RB, opisz ją bardzo konkretnie i wstaw np. na Placu Zielonym. Przecież to może zrobić każdy... i kto wie może nawet zostanie to uznane za słuszne, ale nic o tym na razie nie wiadomo bo typowym dla Ciebie jest rzucanie sloganami, z których nic nie wynika.
Na razie jedyne co potrafisz napisać to, że Andrzej ma ustąpić... choć oczywiście zapewne dlatego, że Ty tak chcesz bo masz jakieś urażone ambicje. Brałeś udział w tworzeniu RB i pewnie chciałbyś mieć jakieś znaczące w niej stanowisko... tylko, że "niestety" wymaga to wykazaniem się jakąś konkretną pracą na rzecz rozwoju RB, a tutaj to już "cieniutko" to wygląda... nieprawdaż?
Na razie to mi się kojarzysz z pewnym dość żałosnym politykiem, który jak mantrę powtarzał "Balcerowicz musi odejść", co zastąpiłeś tylko swoim "Swarzewski musi odejść" i podobnie jak z gadania tamtego polityka z realu, z Twojego gadania również nic nie wynika. :twisted: :twisted::twisted:
Zrób cokolwiek dla rozwoju RB (poza wspominaniem, że "kiedyś tam byłem...") to może zaczniesz być traktowany poważnie, bo na razie się na to nie zanosi. I wcale się nie dziwię...
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.