27.12.2016, 16:10:24
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27.12.2016, 16:12:07 przez Severino Castiglioni.)
(27.12.2016, 15:36:31)Karol Medycejski napisał(a): Wybacz Tadeuszu, że to powiem i zachowam się niemerytorycznie, ale osobie/-om, która nie szanuje, względnie nie rozumie, podstawowych instytucji oraz odwołuje się do wstrętnych argumentów populistycznych (najlepszy, niekwestionowany zwycięzca to ten, czyste argumentum ad verecundiam: "Próbujesz podważyć wolę Narodu wyrażoną w referendum?") nie będę tłumaczył tak podstawowych i widocznych jak na dłoni kwestii. Jak już pisałem wcześniej - jedyna korzyść z tego taka, że teraz wiem mniej więcej jaką wartość przedstawia sobą WiN i co zamierza uprawiać w najbliższej przyszłości - politykierstwo. Dziwi mnie jeszcze tylko co tu robi Iwan...
Tak czy inaczej, EOT.
I kto tu jest populistą, robi zamęt z błahego powodu, a dzięki swojej erudycji popisuje się i stara umniejszyć niewątpliwy sukces Tadeusza. Szkoda, że tej erudycji i talentu legislatorskiego zabrakło jak byłeś królem Skarlandu, którego uratować nie umiałeś, a tu robisz się za eksperta. Wielu ustaw trzeba zmienić, żeby pasowały do Konstytucji? Dwie czy trzy? RB to nie realny kraj, w którym potrzeba opóźnionego wejścia w życie ustawy zasadniczej. Polska Konstytucja miała VL 3 miesiące, czyli też na realia prawdziwego kraju niezbyt długie. Tutaj 3 dni wystarczą.

![[Obrazek: 2FwJU.png]](http://funkyimg.com/i/2FwJU.png)