Prezydent Krasnodębski - program
PLAN PRACY

Szanowni Bialeńczycy!

Mam przyjemność zaprezentować swój Plan Pracy w Pałacu Prezydenckim.
Swoją kadencję chciałbym rozpocząć od złożenia uroczystej przysięgi i wygłoszenia orędzia. Uczyniłbym to w terminie 17-22 stycznia, w zależności od tego, jak szybko udałoby mi się utworzyć swój Gabinet. Kolejnym krokiem, od razu po zaprzysiężeniu, byłoby rozesłanie do innych państw zaproszenia na zjazd w Bialenii. Chciałbym, aby wzięło w nim udział jak najwięcej przedstawicieli mikroświata. Bezzwłocznie po złożeniu przysięgi mam również w planach zainaugurowanie I Posiedzenia Gabinetu, podczas którego z Ministrami chciałbym omówić bieżące sprawy i wskazać najistotniejsze cele na najbliższe dni i tygodnie. Po dokonaniu tych ustaleń, mam zamiar przedstawić je na konferencji prasowej. Myślę, że do końca stycznia udałoby się zrealizować te plany i zakończyć rozsyłanie zaproszeń.
Na początku lutego mam nadzieję zorganizować wspomniany zjazd poprzedzony II Posiedzeniem Gabinetu i konferencją prasową. Z przedstawicielami wszystkich zainteresowanych państw obecnych na zjeździe chciałbym omówić kwestie wspólnych wydarzeń kulturalnych i sportowych, a także promocji mikroświata poza nim.
W połowie lutego pragnę zorganizować III Posiedzenie Gabinetu i rozpocząć realizację założeń ze zjazdu. W tym samym czasie rozpocząłbym przygotowania do Święta Powstania Marcowego, które uważam, że powinno być obchodzone bardzo hucznie i radośnie.
Początek marca to czas kolejnego, IV Posiedzenia Gabinetu. Przygotowania do Święta 21 Marca będą wówczas na finiszu - byłby więc to świetny moment, aby rozpocząć organizację Igrzysk Olimpijskich. O wszystkich ustaleniach chciałbym poinformować Naród na konferencji prasowej.
Na obchody Święta Powstania Marcowego mam zamiar poświęcić kilka dni. Uważam, że powinny one przypaść na 18-21 marca, z kulminacyjnym momentem właśnie w pierwszy dzień kalendarzowej wiosny. Pod koniec marca natomiast chciałbym, aby odbyły się wspomniane Igrzyska.
Kwiecień to końcówka tej kadencji, dlatego ten miesiąc chciałbym poświęcić na podsumowujące, V Posiedzenie Gabinetu i ostatnią konferencję prasową. 10 kwietnia chciałbym zorganizować uroczystość zakończenia prezydentury i przekazania władzy.
Przez cały okres prezydentury mam oczywiście zamiar zrealizować wszystkie punkty swojego programu wyborczego i systematycznie wypełniać obowiązki głowy państwa. Razem z Wiceprezydentem będziemy również stale prowadzić aktywną politykę zagraniczną.
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości