07.01.2017, 12:57:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.01.2017, 12:57:46 przez Tadeusz Krasnodębski.)
Dokonałem poprawek w projekcie - usunąłem wymóg postów, zostawiłem "systematyczne rozwijanie":
Uprzedzam Cię, @"Karol Medycejski": tak, przepisy są nieprecyzyjne i to było zamierzone. Chciałbym pozostawić Lwowi Wolnogradu wolną rękę w kwestii decydowanie, kto systematycznie swoje lenno rozwija, a kto nie. I dam sobie rękę uciąć, że nie doprowadzi to do naduzyć.
Cytat:Artykuł 3.
1. Za szlachcica aktywnego uznawana jest osoba, która:
a) posiada obywatelstwo bialeńskie nieprzerwanie od co najmniej 2 tygodni;
b) posiada tytuł szlachecki;
c) posiada majątek lenny bądź jest plenipotentem wolnego miasta;
d) systematycznie rozwija swój majątek lenny bądź swoje wolne miasto;
e) aktywnie uczestniczy w życiu publicznym Republiki Bialeńskiej;
f) uzyskała wpis na listę szlachciców aktywnych.
2. Lew Wolnogradu niezwłocznie wykreśla z listy szlachciców aktywnych osoby, które przestały spełniać warunki określone w ustępie 1. niniejszego artykułu.
3. Lew Wolnogradu z urzędu jest szlachcicem aktywnym niezależnie od spełniania warunków określonych w ustępie 1. niniejszego artykułu.
Uprzedzam Cię, @"Karol Medycejski": tak, przepisy są nieprecyzyjne i to było zamierzone. Chciałbym pozostawić Lwowi Wolnogradu wolną rękę w kwestii decydowanie, kto systematycznie swoje lenno rozwija, a kto nie. I dam sobie rękę uciąć, że nie doprowadzi to do naduzyć.
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski