12.01.2017, 12:18:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.01.2017, 12:20:02 przez Karol Medycejski.)
@"Iwan Pietrow" zależy o czym tutaj mówimy, bo żarty żartami, ale lepiej darować sobie mimo wszystko quasi-totalitarną hucpę. Natomiast jeśli miałoby zostać wszczęte postępowanie w związku ze zdradą stanu, to najpierw trzeba przywrócić działanie poprzedniej konstytucji i zrobić to lege artis. Jednak nawet po spełnieniu tego warunku proces musiałby być zaoczny w związku z brakiem możliwości przymuszenia ew. oskarżonego in spe do stawiennictwa. Innymi słowy - może lepiej porzucić ideę spektaklu i zająć się odbudową Brodrii? 
Ps Oczywiście ten (i tak wyjątkowo spokojny i bezkrwawy) zamach stanu, mimo wszystko, pozostanie zamachem i nie będzie nigdy legalny, przynajmniej w świetle prawa pozytywnego, zwłaszcza konstytucji, natomiast umówmy się, że tutaj to była jednak kwestia racji stanu. Lecz ewentualny proces już niekoniecznie. Jedną sprawą jest nielegalne, choć słuszne, przejęcie władzy w jedyny możliwy sposób z rąk kogoś, kto dał dość jasne sygnały, że nie zamierza się krajem dłużej zajmować, mimo piastowania najważniejszego stanowiska, a inną robienie de facto ustawionych, a na pewno niesprawiedliwych procesów, nawet jesli postawa byłego prezydenta zasługuje na potępienie. Tym bardziej, że cel został spełniony - Brodria ma nowego włodarza, stary został odsunięty i opinia publiczna oceni go już sama - nie potrzebuje ona do tego procesopodobnych hucp. Dlatego ja bym doradzał wstrzemięźliwość i przyzwoitość, kieruję to także do @"AndrzejSwarzewski".

Ps Oczywiście ten (i tak wyjątkowo spokojny i bezkrwawy) zamach stanu, mimo wszystko, pozostanie zamachem i nie będzie nigdy legalny, przynajmniej w świetle prawa pozytywnego, zwłaszcza konstytucji, natomiast umówmy się, że tutaj to była jednak kwestia racji stanu. Lecz ewentualny proces już niekoniecznie. Jedną sprawą jest nielegalne, choć słuszne, przejęcie władzy w jedyny możliwy sposób z rąk kogoś, kto dał dość jasne sygnały, że nie zamierza się krajem dłużej zajmować, mimo piastowania najważniejszego stanowiska, a inną robienie de facto ustawionych, a na pewno niesprawiedliwych procesów, nawet jesli postawa byłego prezydenta zasługuje na potępienie. Tym bardziej, że cel został spełniony - Brodria ma nowego włodarza, stary został odsunięty i opinia publiczna oceni go już sama - nie potrzebuje ona do tego procesopodobnych hucp. Dlatego ja bym doradzał wstrzemięźliwość i przyzwoitość, kieruję to także do @"AndrzejSwarzewski".
Jego Operacyjność
(-) Linux
![[Obrazek: 11668799_hhh.PNG]](http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2018/5/8/11668799_hhh.PNG)
(-) Linux
-------
"Ten człowiek jest gorszy niż Pietrow i Prezerwatyw Tradycja Radziecki!"
~ Szymon Uchatsok, myląc Medycejskiego z Kucełem
"Kretyn i słoik, który pewnie się na warszawiaka stylizuje"
~ Mój adorator
-------
Miałem w sumie wypisać się z Bialenii
A jednak coś spowodowało, że zostałem
Raz za razem
Odpowiedź za odpowiedzią
Lubię was nawet czasem, wiecie?