16.01.2017, 21:06:32
Dziękuję za wszelkie życzenia dobrego ukończenia studiów. Mam nadzieję, że pomogą. Od siebie dodam, że z 200-300 osób, które dostają się na medycynę kończy ją ok. 90-100, a pracę w zawodzie w Polsce podejmuje może z 40-60 osób (oczywiście mowa o absolwentach jednego uniwersytetu). Z tych 60 osób, mogę śmiało stwierdzić, że połowa to tacy, którzy mają znajomości w kręgach lekarskich, czy prawniczych. Mnie osobiście bardzo irytuje podejście niektórych profesorów i faworyzowanie takich osób. Niestety, ale nie wszystkie "dzieci wybitnych lekarzy" są takie jak ich rodzice, czy wujkowie. Bardzo często są strasznymi "konowałami", którzy byli ciągnięci przez starszych za uszy. Jednym z pierwszych pytań jakie usłyszałem na jednych zajęciach (celowo nie wspomnę na jakich) to: "Oooo. A czy pan dr XXX to twoja rodzina?". Ja na to, że tak to mój wujek. W odpowiedzi usłyszałem "Witaj serdecznie kolego. Mam nadzieję, że będzie nam się dobrze pracowało". Opadła mi szczęka. Tym bardziej, że nikt, kto w rodzinie nie ma nikogo takiego nie usłyszał podobnych słów. Trochę mnie to martwi, bo ja na lekarski nie poszedłem, ponieważ kilka osób w bliskiej rodzinie to lekarze, czy sędziowie etc. Poszedłem, aby zostać DOBRYM lekarzem, gdyż zawsze o tym marzyłem. No to tak tylko dodałem od siebie co do specyfiki studiów na prestiżowych kierunkach medycznych.
Guliano margrabia Montini
Król Bialenii
Były rektor UB
Kochanek Saszy
Obrońca uciśnionych
Posiadacz 43 folwarków
Król kampanii wyborczych
Mason "Pelikan Orientyki"
Ksiądz Kościoła Rotryjskiego
Pierwszy wśród sprawiedliwych
Najznamienitszy obywatel Bialenii
Przyjaciel Andrzeja Swarzewskiego