Znalazła się nasza zguba
(06.03.2017, 21:31:57)Severino Castiglioni-Faradobus napisał(a): Zrobiliście z Bialenii jojonację, a wątek o wierszyku był tego koronnym dowodem, który przelał czarę goryczy. Skupiliście się wyłącznie na obrażaniu Hasselandu. Aleksandro ty nie masz żadnego pomysłu na Brodrię poza narcystycznym czczeniem i uwielbianiem własnej osoby. Chciałaś się koronować na cesarzową. A kto Cię uznaje? Parę osób? Amicita zdaje mi się na chwilę obecną tą Bialenią, którą pamiętam z chwili przybycia do niej w zeszłym roku. Natomiast RB zatraciła się w ciągu ostatnich tygodni. Nie potrafiłem tego powstrzymać, a powinienem dawno. Uznając Iwana.

Nie wierzę, że wątek o wierszyku ''przelał czarę goryczy''... Proszę Cię, mówisz to Ty, osoba, która sama obraża innych. Skoro ja jestem dla Ciebie mącicielką to kim jest Iwan? Nie chciałam się koronować na cesarzową, a jedynie zaproponowałam Ci bliższą współpracę z Rotrią, gdzie patriarcha koronowałby imperatorów Nordaty, byłoby to ciekawe zagranie fabularne i stworzenie systemu lennego na wzór średniowiecznej Europy. Ty jednak nic, kompletnie NIC mi nie odpisałeś, a jedynie ignorowałeś kolejne próby kontaktu z mojej strony. Teraz już wiem dlaczego.

Niestety, nie można Cię dzisiaj nazwać człowiekiem honoru. Splamiłeś swoje imię i nazwisko. Zamiast iść i donosić na własny Kraj i ludzi, którym obiecywałeś wierność, do Iwana i Hasselandu, mogłeś najpierw swoje żale wygłosić tutaj, mi opowiedzieć o swoich pretensjach do mnie... Ty natomiast zacząłeś nas ignorować, by wreszcie zrezygnować z obywatelstwa i stanowisk. A na drugi dzień pobiegłeś bić czołem w Hasselandzie i donosić.
Jest mi wstyd, że kiedyś Ci zaufałam. Wstyd mi, że pod Twoim wpływem podpisywałam konkordat z Rotrią, mimo sprzeciwu większości obywateli.

Jednakże ufam w boską Opatrzność i wiem, że Los nie będzie sprzyjał dwulicowym donosicielom.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Znalazła się nasza zguba - przez Aleksandra Dostojewska - 06.03.2017, 20:00:48

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości