08.03.2017, 13:12:10
(08.03.2017, 11:32:17)Frederick Hufflepuff napisał(a): Szanowny Panie Prezydencie!
Szanowna Pani Wiceprezydent!
Drodzy Panowie Ministrowie!
Mimo że działam w polskim mikroświecie od września 2010 r., nie pełniłem jeszcze w żadnym państwie funkcji ministra spraw zagranicznych. Objęcie teki szefa tego resortu jest dla mnie nie lada wyzwaniem oraz istotnym punktem w mojej karierze w Republice. Moje główne cele to odnowienie współpracy z Księstwem Sarmacji i państwami członkowskimi Konfederacji Amicitia, a także realizacja przyjętego kilka miesięcy temu przez Parlament na mój wniosek, pomysłu stworzenia Ponadnarodowego Forum Parlamentów. Wdrożenie idei PFP jest jednak możliwe tylko wtedy, jeśli najważniejszy organ władzy ustawodawczej naszego kraju będzie funkcjonował bez przeszkód, płynnie i na wysokim poziomie. Kluczowe jest kontynuowanie wzajemnych relacji z Królestwem Dreamlandu, w którym pokładam duże nadzieje. Liczę, że możliwy jest powrót funkcjonowania "Wielkiej Trójki", a jednocześnie pozostaję otwarty na umowy z powstałymi niedawno, rozwijającymi się mikronacjami. Wierzę, że Bialenia przezwycięży kryzys wewnętrzny i znów powróci do nader wysokiej aktywności!
Panie Ministrze,chciałbym abyśmy się zrozumieli... Co uważa Pan za państwa członkowskie Konfederacji Amiticia?