Pogawędki wszelakie (miejsce na OT)
Cytat:Ale dlaczego Bialeńczyk miałby coś robić z upadającą Scholandią? Nie mamy prawa się tam mieszać. Nie mówiąc już, że nawet będąc w stanie upadku nie zgodzili się, by uznać naszą państwowość. Wiadomo, że upadek tak starego i niegdyś wielkiego kraju jest smutny, ale to nie nasza sprawa.
Popieram współpracę międzynarodową, ale żeby taka współpraca miała sens muszą istnieć poszczególne państwa, które mają swoje integralne, niepowtarzalne narody.
A właśnie powinniśmy coś robić. :wink: :wink::wink: Powinniśmy użyć wszelkich możliwych środków, aby wspomóc ostatnich mieszkańców takich państw, by uratowali swoją ojczyznę. Przez to, że wszyscy widzą tylko i wyłącznie czubek własnego nosa nie ma już z nami 70% państw, które istniały w roku 2010 czy 2011. I problemem nie jest to, że tamte państwa się rozpadły, a to, że na ich miejsce nie powstają nowe. Przez tyle czasu byliśmy bierni i mikroświat jest w stanie agonalnym, a kryzys dopadł nawet takiego kolosa jak Sarmacja (choć ostatnio jest już trochę lepiej, ale w mojej ocenie to przejściowe). Mikroświat się rozpada głównie przez egoizm i niedopuszczanie nowych do ważnych funkcji kieruję te słowa do najsławniejszych polskich państw.

Cytat:Nie każdy ma wystarczająco dużo czasu, by być stale aktywnym. Dla mnie cenny jest każdy obywatel, nawet jeśli robi niewiele.
Nie mówię tutaj o osobach, które z braku czasu mało się udzielają. Choć wielokrotnie widziałem osoby, które wchodziły raz na dwa dni, a potrafiły pisać mało, ale bardzo wartościowych postów. Tutaj chodzi o podejście takiego obywatela do państwa, a nie o jego czas. Jeśli ktoś spamuje postami na lewo i prawo w tematach typu off-topic, a jak przychodzi kryzys i zaczyna mu się nudzić, to porzuca swojego nosiciela i idzie do innego państwa.
[Obrazek: 2ecd9ip.jpg]
/-/ Markus Felix Spirkin von Wettin
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Odp: Pogawędki wszelakie (miejsce na OT) - przez Bajtuś - 14.08.2016, 20:12:40
RE: Księgowość BAK - przez Ferdynand Dugosz - 13.05.2018, 21:43:34

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości