Wypróbowany Przywódca
Dziękuję wszystkim za okazane zaufanie. W ramach dopełnienia swojego programu zapowiadam, że poza sprawami Rzeszy będę chciał odbudować pozycję bialeńskiej nauki, także poprzez intensywniejsze wdrażanie w życie przepisów aktualnej ustawy. Uniwersytet jest martwy, ale nie przez wyczerpanie formuły. Jest więc wyraźna przesłanka i szansa na jego odrodzenie.

Wreszcie nie wykluczam rozpoczęcia debaty nad ewentualną zmianą obecnej Konstytucji. Nad szczegółami dopiero pracuję, ale nie wykluczam tej drogi wyprowadzenia państwa z marazmu. Temat poruszę niezależnie od tego, czy zasiądę na fotelu głowy państwa. Oczywiście nie zamierzam w żadnym wypadku stosować strategii zmian nagłych, rewolucyjnych. Chcę się oprzeć na dialogu i współpracy. Każda moja ważniejsza decyzja, także personalna, poprzedzona będzie publicznymi konsultacjami. Dzisiaj w Parlamencie słyszymy od obecnej Prezydent:

(04.04.2017, 19:10:42)Aleksandra Dostojewska napisał(a): Jako Prezydent, chcę jeszcze mieć czas na dyskusyję. Co najmniej 24 godziny,od teraz. Muszę skonsultować kilka kwestii z prawnikami i znawcami.

Chcę. Od teraz. Muszę. To mówi samo za siebie.
DR NET. Ametyst Faradobus PROF. UB
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
KNIAŹ NA MECHANICACH, METROPOLITA TEMESZGADZKI
[img=0x89]https://spolecznosc.bialenia.org.pl/attachment.php?aid=6921[/img]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Wypróbowany Przywódca - przez Ametyst Faradobus - 01.04.2017, 10:05:05

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości