Interpelacja do Prezydent
Pani Prezydent,

Odpowiedzi na moje pytania są wymijające i niekonkretne. Przypominam, że Konstytucja wymaga od adresata interpelacji szczegółowych informacji odnośnie jej przedmiotu. Proszę więc o uzupełnienie swojej odpowiedzi w zakresie:
a. pytania pierwszego mojej interpelacji. tj. powodów poparcia zmian Ordynacji z 7 marca bieżącego roku;
b. pytania drugiego mojej interpelacji, na które Prezydent w ogóle nie udzieliła odpowiedzi;
c. pytania trzeciego mojej interpelacji, w zakresie podstaw, na jakich opiera Prezydent przekonanie o legalności swojej władzy - ja wskazałem podstawy prawne, na mocy których neguję władzę prezydencką, więc również liczę na wskazanie konkretnych przepisów;
d. pytania czwartego mojej interpelacji, na które Prezydent w ogóle nie udzieliła odpowiedzi.

Odnosząc się do pozostałej części odpowiedzi Prezydent, zupełnie nie rozumiem, skąd przekonanie o objęciu urzędu z woli Narodu. Prezydentem z woli Narodu jest się wyłącznie po wyborach. Ani Prezydent, ani Andrzej Swarzewski w ciągu ostatniego miesiąca z woli Narodu wybrani nie byliście i proszę takiego określenia nie stosować.

Jeśli zaś chodzi o moja osobę, popieram tylko te działania, które w mojej opinii są korzystne dla Republiki. Gdy zasiadałem w fotelu prezydenckim nasza współpraca układała się wyśmienicie i nie neguję tego, że w przyszłości tak nie będzie. Ale odkąd objęła Prezydent władzę jestem zszokowany podejmowanymi decyzjami, stąd też moja interpelacja i jej ton.

Nie podoba mi się zresztą też ton, w jakim utrzymana została odpowiedź. Szantaż: "dajcie kandydować mnie, a dam kandydować Ametystowi" to szczyt bezczelności, który nie przystoi Prezydentowi Republiki Bialeńskiej.

Z wyrazami szacunku,
(-) Tadeusz Krasnodębski
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Interpelacja do Prezydent - przez Tadeusz Krasnodębski - 05.04.2017, 20:40:58

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości