01.05.2017, 21:39:48
Impreza trwała już na dobre, kiedy nadszedł czas na część oficjalną. Wieczorową porą na scenę przybył prezydent Ametyst Faradobus. Tłum wiwatował na część fundatora tych wszystkich wspaniałości.
Drodzy Obywatele,
tak więc jak już nadmieniłem witam Was Drodzy Obywatele. My, kierownictwo, witamy Was radośnie w dniu Święta Pracy, którego obchody mają w naszym kraju wielosetletnią tradycję. W tym roku z powodu mojego nagłego urlopu zmieniliśmy nieco formułę odchodząc od międzynarodowej fety dla elyt na rzecz forumowego festynu masowego. To wszystko pokazuje, że my tak samo jak Wy jesteśmy ulepieni z tej samej glyny i nie mamy innego celu, jak ten, który żeśmy zdeklarowaly i to będzie podstawowy program naszego działania. Jako lider Bialenii zapowiadam szybką intensyfikację wysiłków w stronę realizacji mojego programu opisanego w czasie inauguracyi. Jeśli nam pomożecie to myślę, że ten cel uda nam się wspólnie osiągnąć. To jak, pomożecie? No! To w zamian pozwólcie, że porozdaję trochę nagród.
Wypada, abym przy pierwszej okazji wyróżnił swoich poprzedników. Zwycięzcą poprzednich wyborów prezydenckich był ojciec Tadeusz Krasnodębski, który pełnił służbę w Pałacu Prezydencki w sposób godny. Za te i inne zasługi chciałbym odznaczyć go Krzyżem Wielkim Orderu Budowniczych Bialenii.
Spore zasługi w dziele zażegnania niedawnego kryzysu ma kulega Maciej Kamiński. Jako, że nie ma on chwilowo czego zawiesić na szyi przyznaję mu Krzyż Komandorski Orderu Budowniczych Bialenii. Ten sam order w tejże klasie przyznaję Albertowi de Medici y Zep za wzorową służbę na polu sądownictwa.
Za ogólną aktywność w ostatnim czasie Srebrny Medal Świętego Izydora otrzymują kuledzy Andrzej Swarzewski oraz Karol de Medici, a także Frederick Hufflepuff.
Co się zaś tyczy nadań lennych to rzecz ma się następująco:
15 folwarków - Tadeusz Krasnodębski
12 folwarków - Maciej Kamiński
10 folwarków - Hewret Faradobus (awans na granda/tytularnego przywódcę!)
7 folwarków - Frederick Huffelpuff
7 folwarków - Andrzej Swarzewski
7 folwarków - Albert de Medici
6 folwarków - Karol de Medici
6 folwarków - Aleksandra Dostojewska-Swarzewska
5 folwarków - Karol Wawrzyniec de Medici
3 folwarki - Eddard Noqtern
2 folwarki - Piotr Paweł de Zaym
2 folwarki - Ludwik Tomović
2 folwarki - Marek Bajtuś (awans na lorda/sekretarza generalnego)
2 folwarki - Iwan Pietrow
Sobie nic nie przyznałem! Pozwolicie, że postanowienia zostaną wydane w dniu jutrzejszym z datą dzisiejszą, gdyż dzisiaj jestem zbyt zajęty uczestnictwem w tym panelu degustacyjnym. Chyba wszyscy aktywni są zadowoleni. Niech się święci Pierwszy Maja! Zenga zegna!
![[Obrazek: hqdefault.jpg]](https://i.ytimg.com/vi/z7czhj_r-4s/hqdefault.jpg)
Ametyst posdhawia ciule z okna Pałacu Prezydenckiego
Drodzy Obywatele,
tak więc jak już nadmieniłem witam Was Drodzy Obywatele. My, kierownictwo, witamy Was radośnie w dniu Święta Pracy, którego obchody mają w naszym kraju wielosetletnią tradycję. W tym roku z powodu mojego nagłego urlopu zmieniliśmy nieco formułę odchodząc od międzynarodowej fety dla elyt na rzecz forumowego festynu masowego. To wszystko pokazuje, że my tak samo jak Wy jesteśmy ulepieni z tej samej glyny i nie mamy innego celu, jak ten, który żeśmy zdeklarowaly i to będzie podstawowy program naszego działania. Jako lider Bialenii zapowiadam szybką intensyfikację wysiłków w stronę realizacji mojego programu opisanego w czasie inauguracyi. Jeśli nam pomożecie to myślę, że ten cel uda nam się wspólnie osiągnąć. To jak, pomożecie? No! To w zamian pozwólcie, że porozdaję trochę nagród.
Wypada, abym przy pierwszej okazji wyróżnił swoich poprzedników. Zwycięzcą poprzednich wyborów prezydenckich był ojciec Tadeusz Krasnodębski, który pełnił służbę w Pałacu Prezydencki w sposób godny. Za te i inne zasługi chciałbym odznaczyć go Krzyżem Wielkim Orderu Budowniczych Bialenii.
Spore zasługi w dziele zażegnania niedawnego kryzysu ma kulega Maciej Kamiński. Jako, że nie ma on chwilowo czego zawiesić na szyi przyznaję mu Krzyż Komandorski Orderu Budowniczych Bialenii. Ten sam order w tejże klasie przyznaję Albertowi de Medici y Zep za wzorową służbę na polu sądownictwa.
Za ogólną aktywność w ostatnim czasie Srebrny Medal Świętego Izydora otrzymują kuledzy Andrzej Swarzewski oraz Karol de Medici, a także Frederick Hufflepuff.
Co się zaś tyczy nadań lennych to rzecz ma się następująco:
15 folwarków - Tadeusz Krasnodębski
12 folwarków - Maciej Kamiński
10 folwarków - Hewret Faradobus (awans na granda/tytularnego przywódcę!)
7 folwarków - Frederick Huffelpuff
7 folwarków - Andrzej Swarzewski
7 folwarków - Albert de Medici
6 folwarków - Karol de Medici
6 folwarków - Aleksandra Dostojewska-Swarzewska
5 folwarków - Karol Wawrzyniec de Medici
3 folwarki - Eddard Noqtern
2 folwarki - Piotr Paweł de Zaym
2 folwarki - Ludwik Tomović
2 folwarki - Marek Bajtuś (awans na lorda/sekretarza generalnego)
2 folwarki - Iwan Pietrow
Sobie nic nie przyznałem! Pozwolicie, że postanowienia zostaną wydane w dniu jutrzejszym z datą dzisiejszą, gdyż dzisiaj jestem zbyt zajęty uczestnictwem w tym panelu degustacyjnym. Chyba wszyscy aktywni są zadowoleni. Niech się święci Pierwszy Maja! Zenga zegna!
DR NET. Ametyst Faradobus PROF. UB
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
KNIAŹ NA MECHANICACH, METROPOLITA TEMESZGADZKI
[img=0x89]https://spolecznosc.bialenia.org.pl/attachment.php?aid=6921[/img]