Festyn z okazji Święta Pracy
Impreza trwała już na dobre, kiedy nadszedł czas na część oficjalną. Wieczorową porą na scenę przybył prezydent Ametyst Faradobus. Tłum wiwatował na część fundatora tych wszystkich wspaniałości.

[Obrazek: hqdefault.jpg]
Ametyst posdhawia ciule z okna Pałacu Prezydenckiego

Drodzy Obywatele,

tak więc jak już nadmieniłem witam Was Drodzy Obywatele. My, kierownictwo, witamy Was radośnie w dniu Święta Pracy, którego obchody mają w naszym kraju wielosetletnią tradycję. W tym roku z powodu mojego nagłego urlopu zmieniliśmy nieco formułę odchodząc od międzynarodowej fety dla elyt na rzecz forumowego festynu masowego. To wszystko pokazuje, że my tak samo jak Wy jesteśmy ulepieni z tej samej glyny i nie mamy innego celu, jak ten, który żeśmy zdeklarowaly i to będzie podstawowy program naszego działania. Jako lider Bialenii zapowiadam szybką intensyfikację wysiłków w stronę realizacji mojego programu opisanego w czasie inauguracyi. Jeśli nam pomożecie to myślę, że ten cel uda nam się wspólnie osiągnąć. To jak, pomożecie? No! To w zamian pozwólcie, że porozdaję trochę nagród.

Wypada, abym przy pierwszej okazji wyróżnił swoich poprzedników. Zwycięzcą poprzednich wyborów prezydenckich był ojciec Tadeusz Krasnodębski, który pełnił służbę w Pałacu Prezydencki w sposób godny. Za te i inne zasługi chciałbym odznaczyć go Krzyżem Wielkim Orderu Budowniczych Bialenii.

Spore zasługi w dziele zażegnania niedawnego kryzysu ma kulega Maciej Kamiński. Jako, że nie ma on chwilowo czego zawiesić na szyi przyznaję mu Krzyż Komandorski Orderu Budowniczych Bialenii. Ten sam order w tejże klasie przyznaję Albertowi de Medici y Zep za wzorową służbę na polu sądownictwa.

Za ogólną aktywność w ostatnim czasie Srebrny Medal Świętego Izydora otrzymują kuledzy Andrzej Swarzewski oraz Karol de Medici, a także Frederick Hufflepuff.

Co się zaś tyczy nadań lennych to rzecz ma się następująco:

15 folwarków - Tadeusz Krasnodębski
12 folwarków - Maciej Kamiński
10 folwarków - Hewret Faradobus (awans na granda/tytularnego przywódcę!)

7 folwarków - Frederick Huffelpuff
7 folwarków - Andrzej Swarzewski
7 folwarków - Albert de Medici
6 folwarków - Karol de Medici
6 folwarków - Aleksandra Dostojewska-Swarzewska
5 folwarków - Karol Wawrzyniec de Medici
3 folwarki - Eddard Noqtern
2 folwarki - Piotr Paweł de Zaym
2 folwarki - Ludwik Tomović
2 folwarki - Marek Bajtuś (awans na lorda/sekretarza generalnego)
2 folwarki - Iwan Pietrow

Sobie nic nie przyznałem! Pozwolicie, że postanowienia zostaną wydane w dniu jutrzejszym z datą dzisiejszą, gdyż dzisiaj jestem zbyt zajęty uczestnictwem w tym panelu degustacyjnym. Chyba wszyscy aktywni są zadowoleni. Niech się święci Pierwszy Maja! Zenga zegna!

DR NET. Ametyst Faradobus PROF. UB
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
KNIAŹ NA MECHANICACH, METROPOLITA TEMESZGADZKI
[img=0x89]https://spolecznosc.bialenia.org.pl/attachment.php?aid=6921[/img]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Festyn z okazji Święta Pracy - przez Ametyst Faradobus - 01.05.2017, 13:02:47

Użytkownicy przeglądający ten wątek: