Zjednoczenie
ZJEDNOCZENIE

Dziś wieczorem gdy Caryca Aleksandra poszła spać, Piotr Konstanty Pawłowicz podpisał akt o Zjednoczeniu Rusi Batawskiej i Uhrainy w jeden potężny okręg zwany "Rządem Tymczasowym". Nowo powstała władza Brodryjska sprzeciwia się kultowi jednostki jaki jest w Brodrii Południowej.

RZĄD TYMCZASOWY

Rząd tymczasowy rozpoczął pracę od godziny 23;40 czasu lokalnego. Chcąc zyskać na czasie przed obudzeniem się Aleksandry. Władza ta rozpoczęła pracę od budowy pierwszych struktur armijnych, których podstawą są Wojska Ochotnicze oraz Carskie Siły Zbrojne (do niedawna zwane Armią Swarzewską). 

Piotr Konstanty Pawłowicz mianował się prezydentem Rządu Tymczasowego, po czym rozpoczął przemowę:

Bracia i siostry! Kult jednostki, który jest tak potężny w Brodrii Południowej powinien zostać unicestwiony... Dobrze wiemy że odkąd wspieram Carycę nie zostałem w żaden sposób wynagrodzony, a największy wstyd mi za to że przez pewien czas moje zauroczenie przysłaniało mi oczy... Stańmy razem i rozgońmy ten rządzący motłoch! Niech żyje Brodria! Jedna, Wspólna, Nasza! 

Przemówienie zabrzmiało w całym kraju, a do Piotrogrodu zaczęły zjeżdżać setki ochotników, którzy chcieli walczyć przeciwko temu stanowi rzeczy. Chwała Brodrii!

Zabrzmiał marsz w języku starobrodryjskim. 

Пётр Иванович Петров
Pułkownik Carskich Sił Zbrojnych

Wiadomości w tym wątku
Zjednoczenie - przez Piotr Pietrow - 21.05.2017, 23:48:29

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości