15.06.2017, 20:21:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.06.2017, 20:26:00 przez Ametyst Faradobus.)
Na wieki wieków!
Jak już mówiłem uznałem, że przyszedł czas na założenie prorządowego zaplecza politycznego, które stanie się podporą moich rządów, nauczycielem Narodu Bialeńskiego, autorytetem moralnym w każdej sytuacji i przewodnikiem pomiędzy epokami. W mojej wizji Socjalistyczna Prawica ma być monopartią albo przynajmniej typową partią władzy szerokim związkiem masowych zrzeszającym reprezentantów całego społeczeństwa, wspierających i współkształtujących politykę rządu. Organizacja będzie podążać ścieżką czegoś, co mogę nazwać populizmem bialeńskim. Doktryna ta została zrealizowana chociażby w trakcie niedawnego referendum, kiedy to Naród bezpośrednio zdecydował o polityce władz Republiki. W przeciwieństwie do świata realnego w mikronacjach dominują raczej ludzie inteligentni, stąd kierowanie się ich wolą nie jest taką złą rzeczą. Chciałbym, aby moje rządy pozostawiły po sobie coś wielkiego i między innymi dlatego będę ubiegać się o reelekcję. Istnienie SP pomoże mi zrealizować ten plan w imię dobra Ojczyzny i dla spokoju naszych domów.
Organizacja i struktura
Zastanawiałem się, czy SP powinna być partią polityczną, czy raczej przyjąć formę organizacji, stowarzyszenia, grupy lub społeczności. Ostatnia inicjatywa Ojca Tadeusza Krasnodębskiego przekonała mnie, by jednak zarejestrować ją jako partię, rzecz jasna z demokratyczną strukturą. Na jej czele mogę stanąć osobiście, może być też tak, że pozostanę patronem ruchu, tak jak Sternik jest przewodniczącym JLP, a lew jest król dżungli. W praktyce i tak wszystko oprze się na dyskusji i wspólnym wypracowywaniu strategii.
Postulaty
Postulaty ruchu dotyczyć będą przeróżnych dziedzin życia, które w Bialenii wymagają odnowy strukturalnej i moralnej. Przede wszystkim dążyć będziemy do wsparcia rządu w dziele reformy ustrojowej, a także do mojej reelekcji. Poza tym chcę zrobić dla Republiki Bialeńskiej następujące rzeczy:
-usprawnić działanie Rzeszy Bialeńskiej, której kondycja jest bardzo bardzo słaba, bardzo zła,
-wprowadzić w Wolnogradzie komunikację miejską,
-rozwinąć komunikację dalekobieżną,
-rozwiniemy kult jednostki na potężną skalę,
-zimową porą będą architekci szykowali plany budowy, a na wiosnę wyjdziemy z budową,
-w dalszym stopniu wspierać będziemy rozwój bialeńskiej nauki wedle linii już wytyczonej,
-sztucznie wykreujemy problem mieszkaniowy, a następnie go rozwiążemy,
-rozpoczniemy nowoczesną akcję promocyjną,
-wsparcie rozwoju gospodarczego zarówno w sferze finansów, jak i produkcji w oparciu o obszary lenne,
-rozwój nowych form kultury w miejsce wyczerpanych festiwali, które już wszystkich nudzą.
Chcę też coś zaproponować w kwestiach obyczajowych. Waham się między zamordyzmem i przymusową wstrzemięźliwością na wzór Oceanii, a pełnym liberalizmem, promocją sodomi i i gomorii oraz otwieraniem domów publicznych. To jest temat do dyskusji, ale warto, bo kwestie obyczajowe jakoś w v-świecie nie istnieją nawet w fabule.
Gorąco zachęcam do składania deklaracji i wstępowaniu do ruchu. Będzie on takim, jak jego członkowie.
![[Obrazek: 10-16209.jpg]](http://www.sierpien1980.pl/dokumenty/zalaczniki/10/10-16209.jpg)
DR NET. Ametyst Faradobus PROF. UB
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
KNIAŹ NA MECHANICACH, METROPOLITA TEMESZGADZKI
[img=0x89]https://spolecznosc.bialenia.org.pl/attachment.php?aid=6921[/img]