Wędrowny Dwór Króla Hirschbergii i Weerlandu
[Obrazek: 79_10_09_17_4_06_26.png]

Chyba nikt wśród Przyjaciół nie ma wątpliwości, że Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu osiągnęło niemal już najwyższy poziom monarchosocjalizmu i w związku z tym prosperuje świetnie plasując się w czołówce rozwijających się najbardziej rozwiniętych państw Orientyki i w ogóle Mikroświata. Mam jednak świadomość, że nie każdy jest tak oczytany w dziełach klasyków monarchosocjalizmu, jak ja (zwłaszcza, że wydanie tych Dzieł niestety troszeczkę się opóźnia) i nie wszyscy są w stanie w pełni zrozumieć słowa mówiące o tym, iż Socjalistyczne Królestwo nie jest z tego świata.

Korzystając z okazji, iż nasz aparat państwowy jest rozwinięty do tego stopnia, że Lud Szlachecki rządzi się sam, a ja mogę często przebywać w Bialenii i nawet nią rządzić, postanowiłem sprowadzić do Mechanic część swojego dworu monarszego, stanowiącego osobiste otoczenie i podręczną kancelarię zarówno Bardzo Wspaniałego Króla Hirschbergii i Weerlandu, jak i dynastii Faradobusów.

[Obrazek: Family_of_Paul_I_of_Russia.jpg]

Siedzibą wędrownego dworu jest pałac rodowy w Mechanicach. Niebawem, z uwagi na nowe potrzeby, przejdzie on drobną przebudowę. Planowane jest też sprowadzenie do Bialenii moich rodowych goryli.
DR NET. Ametyst Faradobus PROF. UB
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
KNIAŹ NA MECHANICACH, METROPOLITA TEMESZGADZKI
[img=0x89]https://spolecznosc.bialenia.org.pl/attachment.php?aid=6921[/img]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Wędrowny Dwór Króla Hirschbergii i Weerlandu - przez Ametyst Faradobus - 20.06.2017, 14:47:10

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości