25.05.2014, 01:36:36
Prawdę powiedziawszy nie sądzę by chodziło o jakieś pretensje dot. przyznawania folwarków, a coś mi się wydaje że chodzi raczej o nieprzystawanie szlacheckiej tytulatury do formy państwowości jaką sobie w RB obraliśmy czyli raczej nowoczesna republika, o demokratycznym systemie rządów. Tak przynajmniej sądzę, bo szkoda że autor projektu nie wypowiedział się co do swoich motywacji...
Kwestia hierarchii społecznej - tutaj znowu pewien problem do przemyślenia... co w zamian ewentualnie zlikwidowanych tytułów szlacheckich? Jak tą kwestię regulować inaczej, w sposób bardziej przystający do formy naszej państwowości?
Pod tym względem projekt ustawy jest nadmiernie uproszczony... usuwa jedną kwestię nie wprowadzając nic w zamian. Jak napisałem kwestia tej całej szlacheckiej tytulatury mnie raczej śmieszy, osobiście nijak nie motywuje i jestem skłonny poprzeć inicjatywy likwidacji tego - ale warto jest działać w sposób kompleksowy, a ponadto chyba przed złożeniem samego projektu ustawy warto by zrobić dyskusję społeczną w tej kwestii.
Kwestia hierarchii społecznej - tutaj znowu pewien problem do przemyślenia... co w zamian ewentualnie zlikwidowanych tytułów szlacheckich? Jak tą kwestię regulować inaczej, w sposób bardziej przystający do formy naszej państwowości?
Pod tym względem projekt ustawy jest nadmiernie uproszczony... usuwa jedną kwestię nie wprowadzając nic w zamian. Jak napisałem kwestia tej całej szlacheckiej tytulatury mnie raczej śmieszy, osobiście nijak nie motywuje i jestem skłonny poprzeć inicjatywy likwidacji tego - ale warto jest działać w sposób kompleksowy, a ponadto chyba przed złożeniem samego projektu ustawy warto by zrobić dyskusję społeczną w tej kwestii.
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.