25.05.2014, 19:19:17
Jak napisałem wcześniej - osobiście kwestie tytułów szlacheckich i kwestia tych "folwarków" (sensu tego to już w ogóle nie rozumiem - szczerze mówiąc) mnie również śmieszą oraz moim zdaniem do republikańskiego ustroju nie pasuje. Jestem w stanie poprzeć inicjatywę zmierzającą do likwidacji tego elementu RB, ale tylko pod warunkiem że zostanie to zrobione w sposób przemyślany, "na spokojnie" oraz na miejsce tego (nieszczęśliwego jak dla mnie) systemu zostanie opracowany inny bardziej pasujący do ustroju republiki.
Czyli w tej materii oczekuję projektu aktu prawnego nie tylko likwidującego obecny system, a wprowadzającego od razu nowy bardziej pasujący do republiki. W ogóle proponuję najpierw przeprowadzić debatę publiczną w tej materii... a potem zobaczymy, jakie jest zdanie Obywateli RB i co można z tym zrobić, w co ewoluować itd.
Czyli w tej materii oczekuję projektu aktu prawnego nie tylko likwidującego obecny system, a wprowadzającego od razu nowy bardziej pasujący do republiki. W ogóle proponuję najpierw przeprowadzić debatę publiczną w tej materii... a potem zobaczymy, jakie jest zdanie Obywateli RB i co można z tym zrobić, w co ewoluować itd.
![[Obrazek: 7GVD8cn.jpg]](https://i.imgur.com/7GVD8cn.jpg)
Współzałożyciel i wierny członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej.
Obieżyświat V-Kosmosu - samozwańczy Cesarz Gigasa i jego Księżyców oraz Generał Niezwyciężonej Cesarskiej Kosmicznej Floty.