03.07.2017, 22:10:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.07.2017, 14:19:52 przez Maciej Kamiński.)
Kochany Marszałku,
Wysoka Izbo.
Zabrałem się trochę za przeglądanie ustaw i stwierdziłem, że powinniśmy wyeliminować niektóre rozwiązania prawne. Jednym z nich zdecydowanie jest struktura Policji Krajowej, która umożliwia powoływanie policjantów niebędących obywatelami. Dostęp do panelu moderatora i w ogóle możliwość usuwania postów, zamykania wątków itd. nie powinny według mnie przysługiwać osobom, które nie działają na stałe w Republice. Stąd też moja propozycja nowelki zakładająca, że utrata obywatelstwa jest równoznaczna z opuszczeniem szeregów PK.
Wysoka Izbo.
Zabrałem się trochę za przeglądanie ustaw i stwierdziłem, że powinniśmy wyeliminować niektóre rozwiązania prawne. Jednym z nich zdecydowanie jest struktura Policji Krajowej, która umożliwia powoływanie policjantów niebędących obywatelami. Dostęp do panelu moderatora i w ogóle możliwość usuwania postów, zamykania wątków itd. nie powinny według mnie przysługiwać osobom, które nie działają na stałe w Republice. Stąd też moja propozycja nowelki zakładająca, że utrata obywatelstwa jest równoznaczna z opuszczeniem szeregów PK.
Cytat:
USTAWA O ZMIANIE USTAWY O POLICJI KRAJOWEJ
z dn. xx 2017 r.
Artykuł 1.
Niniejsza ustawa ma na celu zmianę ustawy o Policji Krajowej z dn. 27 listopada 2013 r. z późniejszymi zmianami.
Artykuł 2.
Art. 3 ust. 1 wzmiankowanej ustawy otrzymuje brzmienie:
Cytat:1. Policjantem może zostać każdy obywatel Republiki Bialeńskiej.
Artykuł 3.
Do art. 3 wzmiankowanej ustawy dopisuje się ustęp 1a w brzmieniu:
Cytat:1a. Utrata obywatelstwa Republiki Bialeńskiej skutkuje natychmiastowym zwolnieniem policjanta ze służby.
Artykuł 4.
1. Niniejsza ustawa wchodzi w życie w ciągu 24 godzin od momentu jej opublikowania w Biuletynie Ustaw.
2. W momencie wejścia w życie niniejszej ustawy, policjanci nieposiadający obywatelstwa Republiki Bialeńskiej zostają zwolnieni ze służby.
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski

![[Obrazek: ?url=i.imgur.com%2FvdUQ0qe.png]](https://images.weserv.nl/?url=i.imgur.com%2FvdUQ0qe.png)