26.05.2014, 16:21:24
Cytat:Szkoda, ale taki jest mikroświat. We większości państw toczą się dyskusje nt. spraw realnych i zazwyczaj nikt nie bierze tego do siebie (choć czasami z tym jest różnie). Dlatego moim zdaniem nie powinniśmy strzelać fochów, tylko wziąć się do roboty.Feliks, jak chcesz dyskutować o historii realnej, to udaj się tu - http://historycy.org
Cytat:czarno-białe wizje historii są po prostu naiwnościąOwszem, ale nie w tym przypadku. Równie dobrze można mówić, że procesy norymberskie były błędem...może Himmler i reszta nie mieli innego wyjścia, jak tylko wywołać wojnę, w której zginęły miliony ludzi?
Znajdziesz tam mnie, Andrzeja i Krzysztofa również.
Ewentualnie może takim miejscem do dyskusji być mój FB (na prośbę wysyłam przez priv).
Mnie też mieszanie reala do v-świata się nie podoba, ale... z decyzjami Prezydenta dyskutować nie będę. Podjął takie a nie inne - i już.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.