14.08.2017, 16:03:18
(14.08.2017, 15:56:30)Ametyst Faradobus napisał(a): Korzystając z okazji nie mogę nie odnieść się do dzisiejszego wyniku referendum.
Odrzucając projekt Konstytucji zdecydowaną większością głosów Naród jednoznacznie odniósł się do niego i nie ma co z nim dyskutować. Ta decyzja oznacza równocześnie, że będę kontynuował pracę na stanowisku Prezydenta jeszcze przynajmniej do końca kadencji. Traktuję to jako jeszcze jeden dowód zaufania, za który wypada mi podziękować.
Co do planów na najbliższy czas podejmę z pewnością kilka decyzji personalnych, które odkładałem do ogłoszenia wyników referendum. Przede wszystkim potrzebuję powołać Wiceprezydenta i już teraz proszę potencjalnych kandydatów albo ich znajomych o sugerowanie mi nazwisk swoich i innych. Nadal też przyjmuję kandydatury na stanowisko Ministra Spraw Wewnętrznych. Co zaś się tyczy Wysokiej Komisji Nadzoru Finansowego to wobec braku kandydatur w najbliższym czasie chciałbym osobiście wejść w jej skład.
Dymisja Alberta Medycejskiego stwarza konieczność wyboru nowego Sędziego Ludowego. Niewątpliwie udział w tym procesie powinien mieć Suweren, z którym chciałbym skonsultować swoją decyzję. Póki co wpłynęła do mnie kandydatura @"Paolo Carlo de Medici y Zep". Pewne kręgi popierają też potencjalną kandydaturę @"Karol Medycejski". Przyznaję, że najlepiej byłoby zabrać obu, ale Ustawa o sądownictwie przewiduje jednoosobowe obsadzenie tego stanowiska. Sprawa zostanie zapewne rozstrzygnięta na dniach.
Rozpoczęta przeze mnie niedawno sanacja Rzesz Bialeńskiej, będąca realizacją moich zapowiedzi, wywołała dyskusje, w której pojawiają się głosy na rzecz zmian lub całkowitej likwidacji Związku, czego ja sam jestem przeciwnikiem i będą dążył do zachowania jego istnienia. Zachęcam jednak wszystkich do wzięcia udziału czy to w dyskusji, czy to w obradach Sejmu, gdzie aktualnie poruszana jest kwestia wolnych miast. Chętnych zapraszam też do kandydowania na stanowisko Lwa Wolnogradu. Wreszcie już niebawem będę chciał przeforsować zmianę Konstytucji tak, aby Sejm Rzeszy przestał być izbą Parlamentu ogólnokrajowego.
Mam też nadzieję, że minister @"Hewret Faradobus" przyczyni się do aktywizacji polityki zagranicznej. Ja sam przebywając w Rotrii prowadziłem tam dyskusje na temat działalności ichniego Kościoła w Republice, czego efektem jest powrót Księdza Prymasa. Wobec zmiany na tronie dreamlandzkim rozmawiałem już w cztery oczy z królową Karoliną Aleksandrą i liczę na ożywienie współpracy bilateralnej również z jej krajami.
Mam więc nadzieję, że dalsza część mojej kadencji, kiedy znamy już losy naszego ustroju, stanie się czasem dobrobytu i powszechnej szczęśliwości. Obiecuję zniszczyć korupcję, znieść biedę i poprowadzić Bialenię prostą drogą do prosperity.
Wycofuję kandydaturę. Pisałem Ekscelencji, że sprawa nieaktualna.

![[Obrazek: 2FwJU.png]](http://funkyimg.com/i/2FwJU.png)