Thomas von Lisendorff - Program Wyborczy
(07.11.2017, 10:03:09)Tomasz Cyryl Dostojewski napisał(a): Hewret nagle zaatakował mnie tym że działałem w IV Rzeszy i nikomu o tym nie mówiłem.
Hewrecie a czy ty piszesz tu wszystkim w jakich mikronacjach działasz i co tam robisz ? NIE , więc nie wymagaj tego ode mnie. Patrz najpierw na swoje podwórko, a później czepiaj się innych.

Zareagowałem, bo w podpisie na forum IV Rzeszy propagujesz symbole nazizmu. Promujesz zbrodniarzy, z rąk których zginęło 3/4 moich przodków w Majdanku. Zapewne też to czytają osoby, u których również ktoś zginął z rąk nazistów.
To mnie boli, dlatego uważam, a tym bardziej, że osoba która bez namysłu bawi się w "faszystę", postanawia kandydować na najwyższy urząd w Bialenii. Tym samym osoba ta stara się o stanowisko, które miałoby reprezentować mnie, Paola czy każdego innego Bialeńczyka na arenie mikroświatowej.

Piszesz "patrz na swoje podwórko". Ale moje podwórko jest uporządkowane jednoznacznie. Posiadam obywatelstwo Republiki Bialeńskiej od dłuższego czasu, natomiast od 2 tygodni posiadam dodatkowo obywatelstwo Królestwa Elderlandu. Ja nie pojawiam się, jak Ty, Tomaszu i nie łapię wszędzie okazji do pełnienia funkcji. Po prostu szkoda mi czasu, a rozdrabniając się na działalność w innych mikronacjach to po prostu wiem, że spadnie moja efektywność działań gdzie indziej.

(07.11.2017, 10:18:19)Eddard Noqtern napisał(a): Dlaczego więc Tomasz miałby wypisywać gdzie działa i co osiągnął? To niepoważne.

Niepoważne jest zatajanie informacji, o które proszą obywatele kandydata na fotel prezydenta.
Podobnie jak w świecie realnym, kandydaci do danego urzędu podlegają lustracji. Na stronie urzędu swojego miasta znajdziesz nawet zeznania majątkowe prezydenta/burmistrza oraz radnych.
Tak samo uważam, że każdy kandydat/pełniący funkcję w państwie powinien informować o swoich innych aktywnościach, aby sprawiedliwie i uczciwie mógł zostać rozliczony przez obywateli przy urnie wyborczej.

(07.11.2017, 11:28:27)Tomasz Cyryl Dostojewski napisał(a): Chciałbym zapytać się kto tu jest mikrofaszystą ?
Ja , działający w IV Rzeszy , czy Wy , atakując mnie za to że tam jestem ?

Nikt Cię tu nie atakuje, tylko jesteś poddawany krytyce. Każdy każdego będzie krytykował. To jest naturalne, gdyż nie każdemu będzie odpowiadać dane zachowanie.
Po prostu opinie negatywne o sobie należałoby po męsku przyjąć na klatę i robić swoje, nie zważając na nie.

(07.11.2017, 13:30:38)Tomasz Cyryl Dostojewski napisał(a): Zastanawiam się tylko, grywacie w gry strategiczne ? Np. Europa uniwersalis ? Kto z was nie grał Niemcami ?

Ubóstwiam Europę Universalis, z czwartej części posiadam wszystkie ekspansyjne dodatki.
Niestety muszę Cię rozczarować, Tomaszu, gdyż rozgrywka w EU kończy się w 1821 roku. Wink
W grze jako tako nie występują Niemcy, a nawet jakby występowały (bo można księstwa niemieckie sobie zjednoczyć), to z pewnością nie byłyby nazistowskie Niemcy.
dr net. prawa, prof. nadzw. UB
[Obrazek: fmg07.jpg]

Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości