09.11.2017, 22:28:15
(09.11.2017, 22:16:49)Thomas von Lisendorff napisał(a): Co zamierzacie zrobić w kierunku wojska i Sportu.
Wojsko, podobnie jak Policję i astronautykę, chciałbym poddać fabularyzacji. Jak wspominałem w programie wyborczym - to fajnie się czyta i w jakimś stopniu napędza aktywność. A więc manewry, akcje policyjne, saperzy, ćwiczenia, kolonizacja Księżyca... Różne takie eventy.
Sport jest dla mnie nieodłącznie związany z Tobą, bo nikt chyba tyle dla niego nie zrobił. I robisz nadal, a więc nie chcę wchodzić Ci z buciorami w ten temat. Oczywiście w pełni służę pomocą. Ewentualnie przewiduję tekę Ministra Sportu.
Rozważam również jakieś międzynarodowe zawody. A jeśli nie międzynarodowe, to chociaż w Bialenii - ale systematycznie. Z jakąś fabularną oprawą. Z pompą jak na Euro.
@"Sheldon Anszlus Lovelace", bez obaw - BU sporo pomieści.

A na poważnie - tak jak pisałem wyżej, nie chcę popadać w skrajność. Jeśli państwo nie wykazuje minimum aktywności i nic nie wskazuje na to, że wykaże - można śmiało wypowiadać. Ale tę poprzeczkę "minimum" postawiłbym bardzo, bardzo nisko - żeby jak najwięcej krajów się "załapało".
Co do kwestii tych ambasadorów budzących, jak widzę, kontrowersje - priorytetem chciałbym uczynić oczywiście informowanie innych, co słychać w Bialenii. Ale Kochani - nic nie stoi na przeszkodzie, żeby osoba, która i tak na co dzień przebywa w jakimś kraju, napisała od czasu do czasu posta w "Wieściach zza granicy".
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski