11.11.2017, 10:33:43
(10.11.2017, 22:31:39)Maciej Kamiński napisał(a): Tak właśnie przyuważyłem pewien problem z autopoprawką naniesioną przez Kamila. Wspomniałem już o tym wcześniej w wątku z pytaniem o nazwę, ale czuję się w obowiązku powtórzyć: Anatola to dokładnie to samo, co Anatolia Brodryjska, więc takie brzmienie jak w projekcie dubluje nazwę jednej z dziewięciu krain. Można by to obejść, uznając moją poprawkę za wciąż zgłoszoną, ale żeby nie powodować komplikacji, wstrzymam się jeszcze z otwieraniem głosowania i spytam - mógłbyś Kamilu to zmienić?
[spoiler]Jeżeli ktoś się zastanawia, skąd "Anatola" się wzięła - otóż, tej sympatycznej, bo jednoczęściowej, nazwy, nieodwołującej się przy tym do innego państwa, konsekwentnie, acz błędnie, używała Sasza w odniesieniu do tego wydzielonego kawałka ziemi od... w sumie, to chyba jeszcze od czasów brodryjskiego rządu na emigracji. Kiedy trzecia, piąta i dziesiąta próba skorygowania pisowni nie pomogła, to po prostu przyjąłem takową formę jako prawidłową potoczną. Protestów nie było - także dlatego, że nikt inny się w sumie tym kwadrantem nie zajmował.[/spoiler]
Naprawione.