Głos Bialenii
Cytat:
[Obrazek: 79_23_11_17_8_04_08.png]

W ciągu trwania kadencji Prezydenta Krasnodębskiego do Kancelarii Konduktora trafiło wiele wniosków, petycji oraz pism od byłych i przyszłych obywateli Republiki Bialeńskiej. We wnioskach, petycjach i pismach petenci poprosili Konduktora o przywrócenie lub nadanie obywatelstwa Republiki. Niedługo po tym obywatelstwa zostały przywrócone lub nadane przez Prezydenta.

W obliczach nowych obywateli Bialenii wszyscy widzimy jej świetlaną przyszłość. Wszyscy ludzie dostrzegają w nich znaczące perspektywy Narodu, któremu patronuje Pułkownik Kaddafi, który rozpoczął swoją rewolucyjną działalność od pracy z młodzieżą. On, podobnie jak kolejny przywódcy Bialenii, przygotowywał młodzież do roli awangardy Zielonej Rewolucji. Także Krzysztof Kononowicz opublikował liczne prace, w których była mowa o pracy z młodzieżą i przygotował bialeńskich i mikroświatowych technokratów do marszu ku rozwojowi i postępowi. Prezydent Kononowicz powiedział:

A ja się nie dziwię się, że młodzież starszych ludzi zaczepia, napadają i tak dalej, bo młodzież nie ma pracy, nie ma pracy, nie ma. (...)

Jak młodzież będzie rozrabiać, to będzie odwożona do specjalnego domu, który stworzę. Ci bardziej pijani będą trafiać do wytrzeźwiałki. Rodzice ich odbiorą dopiero, jak przyjdą do mnie i ze mną porozmawiają.

Wszyscy powinniśmy lubić naszą młodzież.

[Obrazek: 40B906E200000578-4535906-A_group_of_visi...173674.jpg]

Ministerstwo Kultury i Fabularyzacji rozpoczyna dziś publikację regularnych raportów o sytuacji w państwie pod zbiorczym szyldem Głos Bialenii. Mam nadzieję, że ta forma propagandy pozwoli Obywatelom uzyskać rzetelny obraz tego, co dzieje się w rządowych gmachach i na froncie walki o szczęśliwą przyszłość.
DR NET. Ametyst Faradobus PROF. UB
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
KNIAŹ NA MECHANICACH, METROPOLITA TEMESZGADZKI
[img=0x89]https://spolecznosc.bialenia.org.pl/attachment.php?aid=6921[/img]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Głos Bialenii - przez Ametyst Faradobus - 28.11.2017, 17:34:44

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości