Ogłoszenia Wysokiego Komisarza Nadzoru Finansowego
Cytat:
[Obrazek: ?url=spolecznosc.bialenia.org.pl%2Fgalle..._33_49.png]

OGŁOSZENIE WYSOKIEGO KOMISARZA NADZORU FINANSOWEGO
WS. WYNAGRODZEŃ ZA UBIEGŁY MIESIĄC/KADENCJĘ ORAZ STATYSTYK

W dniu dzisiejszym zostały wykonane przelewy - wypłaty za ubiegły miesiąc lub część kadencji, bowiem opublikowane wczoraj rozporządzenie WKNF nałożyło na mnie obowiązek uregulowania wynagrodzeń za miesiąc grudzień w sposób normalny, zaś w instytucjach kadencyjnych wg przelicznika (starego sposobu obliczania wysokości wynagrodzeń). Jeżeli będą jakieś pytania, zastrzeżenia proszę pisać, udostępnię dane, na podstawie których zostały wyliczone wynagrodzenia i wykonane przelewy. 

Przypominam również, że od dzisiaj, tj. 1 stycznia obowiązuje nowy system naliczania wynagrodzeń, o którym można przeczytać w poradniku gospodarczym.

Ponieważ spotkałem się ostatnio z niewiedzą Bialeńczyków nt. wydatków państwa, postanowiłem opublikować nieco informacji oraz statystyk pokazujących, że państwo nie tylko zabiera, ale również daje. Podobne statystyki będą pojawiały się od czasu do czasu.

Cytat:Instytucja - suma wydatków na ostatni miesiąc/część kadencji:
  1. Gabinet Prezydenta - 7 864,29 BLN (pełna kadencja wynosiłaby 15 000,00 BLN);
  2. Zgromadzenie Ludowe - 3125,00 BLN (pełna kadencja wynosiłaby 7 400,00 BLN);
  3. WKNF - 4 128,57 BLN (pełna kadencja wynosiłaby 4 400,00 BLN);
  4. Uniwersytet Bialeński - 4 040,00 BLN (standardowe, miesięczne wydatki);
  5. Ambasady - 3 200,00 BLN (standardowe, miesięczne wydatki);
Suma - 22 357,86 BLN

A więc:
średnia wysokość wynagrodzenia na jedną osobę: 1 596,99 BLN
średnia wysokość wynagrodzenia na jedno stanowisko: 894,31 BLN

Pragnę jedynie wspomnieć, że obecne wydatki nie obejmowały Policji Krajowej, Sił Zbrojnych, KRI, natomiast przy nowych warunkach będą te instytucje również obejmować. Wnioski proszę wysnuć samemu.
[Obrazek: Scan.jpg]
WYSOKI KOMISARZ NADZORU FINANSOWEGO
ANTONI KACPER BURBON-CONTI

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości