02.01.2018, 00:59:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.01.2018, 00:23:56 przez Antoni Kacper Burbon-Conti.)
Cytat:
OGŁOSZENIE WYSOKIEGO KOMISARZA NADZORU FINANSOWEGOWS. WYNAGRODZEŃ ZA UBIEGŁY MIESIĄC/KADENCJĘ ORAZ STATYSTYK
W dniu dzisiejszym zostały wykonane przelewy - wypłaty za ubiegły miesiąc lub część kadencji, bowiem opublikowane wczoraj rozporządzenie WKNF nałożyło na mnie obowiązek uregulowania wynagrodzeń za miesiąc grudzień w sposób normalny, zaś w instytucjach kadencyjnych wg przelicznika (starego sposobu obliczania wysokości wynagrodzeń). Jeżeli będą jakieś pytania, zastrzeżenia proszę pisać, udostępnię dane, na podstawie których zostały wyliczone wynagrodzenia i wykonane przelewy.
Przypominam również, że od dzisiaj, tj. 1 stycznia obowiązuje nowy system naliczania wynagrodzeń, o którym można przeczytać w poradniku gospodarczym.
Ponieważ spotkałem się ostatnio z niewiedzą Bialeńczyków nt. wydatków państwa, postanowiłem opublikować nieco informacji oraz statystyk pokazujących, że państwo nie tylko zabiera, ale również daje. Podobne statystyki będą pojawiały się od czasu do czasu.
Cytat:Instytucja - suma wydatków na ostatni miesiąc/część kadencji:
Suma - 22 357,86 BLN
- Gabinet Prezydenta - 7 864,29 BLN (pełna kadencja wynosiłaby 15 000,00 BLN);
- Zgromadzenie Ludowe - 3125,00 BLN (pełna kadencja wynosiłaby 7 400,00 BLN);
- WKNF - 4 128,57 BLN (pełna kadencja wynosiłaby 4 400,00 BLN);
- Uniwersytet Bialeński - 4 040,00 BLN (standardowe, miesięczne wydatki);
- Ambasady - 3 200,00 BLN (standardowe, miesięczne wydatki);
A więc:
średnia wysokość wynagrodzenia na jedną osobę: 1 596,99 BLN
średnia wysokość wynagrodzenia na jedno stanowisko: 894,31 BLN
Pragnę jedynie wspomnieć, że obecne wydatki nie obejmowały Policji Krajowej, Sił Zbrojnych, KRI, natomiast przy nowych warunkach będą te instytucje również obejmować. Wnioski proszę wysnuć samemu.
WYSOKI KOMISARZ NADZORU FINANSOWEGOANTONI KACPER BURBON-CONTI

![[Obrazek: ?url=spolecznosc.bialenia.org.pl%2Fgalle..._33_49.png]](https://images.weserv.nl/?url=spolecznosc.bialenia.org.pl%2Fgallery%2F75_23_01_16_11_33_49.png)
![[Obrazek: Scan.jpg]](https://3.bp.blogspot.com/--_kj0ziJT2c/WkE_QrgtiPI/AAAAAAAAAQE/3M2PBU6JIpoycbCrUmJwgoU_Q-EI8eezACLcBGAs/s1600/Scan.jpg)