Sączyn - Perła Południa [WYDZIELONO Z POMORZA]
Niedawno wróciłem z wyprawy nad ocean. Oto jej efekty:

[Obrazek: XT0wU9m.jpg?1]

Charakterystyczna skała "Melchiora" którą według starożytnych podań odkrył Melchior z Carnuntum, jeden z założycieli pierwszej bialeńsko-anatolijskiej szkoły filozoficznej, z której potem wyrósł kult neo-mechioristyczny, zakładający że wszystko składa się z nut. Tenże myśliciel, odkrył ją, gdy zobaczył że im coś wyższe, przyciąga piorun, więc odkrył że bóg Ilfysi (bóg ziemi i nieba, według III kultury południowej), de facto nie istnieje i to co głosił, potwierdziło się podczas następnej burzy. Według naszego kalendarza był to rok 156 przed naszą erą.

[Obrazek: UYd0yGq.jpg]

Tutaj z kolei, znajdują się "Piotrowy" czyli miejsca gdzie nauczał św. Piotr z Judei, według tradycji chrześcijańskiej, św. Piotr Opoka. (mikroświatowy Izrael istnieje! Potem powstało tam państwo templariuszy). Niedaleko tego miejsca znajduje się kościół pod wezwaniem Trzech Krzyży. Idąc dalej, trafimy do miasta.

[Obrazek: 3WicHjT.jpg?1]

Tu mamy kościół o którym wspominałem - pod wezwaniem Trzech Krzyży. Został on wybudowany w pierwszym wieku naszej ery, przed uczniów św. Piotra.

[Obrazek: tQote0Z.jpg]

Oto panorama tego pięknego miasta znajdującego się w małej zatoczce. Większość domów jest biała, bo w okolicy jest mnóstwo skał wapiennych, zwłaszcza po drugiej stronie zatoki.

[Obrazek: pJSt0gY.jpg]

Poszedłem na spacer, dosyć daleko, bo 20 km. W międzyczasie zatrzymałem się u miłych rolników uprawiających świetne pomarańcze i mandarynki. Aż tu nagle zastała mnie wielka dolina, otoczona wzgórzami. Są to jedyne takie miejsca w Regionie Nadoceanicznym, ba! Nawet w całej Bialenii.

[Obrazek: ffal9Lg.jpg]

Po tej wyprawie, odpocząłem w domu mojego kolegi z dzieciństwa, który osiedlił się tu. Rozpocząłem obrabiać i drukować te zdjęcia w zaciszu tego rajskiego ogrodu, nieopodal cyprysów i juk.
/-/ Konstanty Jerzy wielki kniaź Michalski
Immanuel Kartografii Tamostosowanej
Rednacz Gazety Bialeńskiej
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Sączyn - Perła Południa [WYDZIELONO Z POMORZA] - przez Konstanty Jerzy Michalski - 02.06.2014, 12:28:09

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości