Sanacja w Rzeszy Bialeńskiej
Słuchajcie, jako Minister Oświecenia już jakiś czas temu zasugerowałem konieczność rozruszania Rzeszy. Co prawda nikt mi nie odpowiedział, ale chcę mieć pewność, że nie zostanę zapamiętany jako kompletny leń pobierający rządową pensję, więc postanowiłem coś jednak zrobić. Co prawda moja kadencja w rządzie powoli dobiega końca (raczej wątpię w to, że po wyborach pozostanę w Gabinecie), ale mąż stanu powinien patrzeć przyszłościowo i bardziej dalekosiężnie niż tylko na czubek własnego nosa. Nie ukrywam też, że w najbliższej przyszłości planuję scedować swoją aktywność właśnie na pracę w ramach Rzeszy. 

Moim zdaniem wypada dokończyć w końcu kilka spraw, które powinny zostać dopięte od dawna. Są to między innymi ustanowienie symboli związkowych, zbudowanie otoczki w stolicy (m.in. poprzez nadanie jej statutu), a także rozruszanie innych wolnych miast. Można też pokusić się o stworzenie atrakcyjnej mapy lenn i wolnych miast. Aby to wszystko ruszyło trzeba by zwołać Sejm i sprawić, aby on rzeczywiście działał. Moim zdaniem jego obecny regulamin jest zawiły i okrutnie nas ogranicza jeśli chodzi o tryb pracy. Co o tym sądzicie?
DR NET. Ametyst Faradobus PROF. UB
BARDZO WSPANIAŁY KRÓL HIRSCHBERGII I WEERLADU
KNIAŹ NA MECHANICACH, METROPOLITA TEMESZGADZKI
[img=0x89]https://spolecznosc.bialenia.org.pl/attachment.php?aid=6921[/img]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Sanacja w Rzeszy Bialeńskiej - przez Ametyst Faradobus - 09.08.2017, 17:18:23

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości