12.02.2018, 23:30:42
(12.02.2018, 23:18:10)Paweł Karol Medyceusz Zep napisał(a): Cieszę się Andrzeju, że wróciłeś.Tym razem zamierzam zajmować się jedynie tym, co mnie interesuje i nie obejmować najwyższych stanowisk z którymi łączą się obowiązki, których nie lubię. Zawsze odpowiadała mi działalność organizacyjna i ideologiczna, nigdy biurokracja. Trzymanie się tego może sprawić, że mój zapał do aktywności nie wypali się tak szybko.
Cytat:A jednak powrót?
Zobaczymy, wyjdzie w praniu, od wczoraj odczuwam nostalgię i chęć działania, ale niczego nie obiecuję.

Cytat:Czy Partia ma zamiar zawalczyć o miejsca w Parlamencie i wejść w aktywność polityczną?Jeżeli ktoś zdecyduje się dołączyć do partii i walczyć o miejsca w Parlamencie, to oczywiście zgłosimy partyjny komitet wyborczy. Ja osobiście nie zamierzam zostać posłem w najbliższym czasie, ostatnio zawiodłem i nie chcę popełniać tego samego błędu. Ale w przyszłości, być może i ja spróbuję zasiąść w ławach Parlamentu.
Jednak walka o większość parlamentarną i Pałac nie jest głównym celem dla Partii Odrodzenia Dżamahiriji Bialeńskiej, nie jest nawet środkiem do któregoś z celów. Partia może ułatwić karierę polityczną osobom, które w ten sposób chcą realizować nasze cele, jednakże jestem przekonany, że prawdziwa zmiana może dokonać się poprzez działania oddolne. Władzę miałem już wiele razy, nie potrzebuję jej. Mam swoją wizję Bialenii i zamierzam ją realizować w inny sposób, niż poprzednio.
Cytat:W jaki sposób poprzez partię polityczną stymulować rozwój oddolnych inicjatyw?W mikronacjach partia polityczna to jej członkowie, którzy mogą tworzyć oddolne inicjatywy. Równie dobrze mógłbym stworzyć dowolną organizację, której cele byłyby takie same, jak cele utworzonej przeze mnie partii. Doceniam jednak rolę narracji w mikroświecie i postanowiłem nadać temu projektowi taki, a nie inny charakter.
N.N

![[Obrazek: tongue2.gif]](https://spolecznosc.bialenia.org.pl/images/smilies/tongue2.gif)