12.02.2018, 23:44:09
(12.02.2018, 23:40:59)Maciej Kamiński napisał(a): A i owszem, ja jestem autorem tego pociesznego powiedzonka. Po raz pierwszy zastosowałem je jako argument z gatunku emocjonalno-zaprzeczającego podczas rządowej dyskusji o polityce wobec pewnego sąsiada 30 kwietnia 2014 roku (co ciekawe, inny pocieszny tekścik, dotyczący podważania tego, czy mieszkańcy pewnego kraju zdążyli już odkryć żelazo, również wywodzi się z tego samego postu), natomiast w funkcji opisu kraju podczas powitania użyłem go, tak pamięciowo, następnego dnia, kiedy to do Bialenii zawędrował Kazimierz Sabatowski, później użyłem go w kolejnej dyskusji o zagranicy i w kolejnym przywitaniu, tym razem Siergieja Makłowa, a potem, kiedy ludzie zaczęli przybywać do RB naprawdę masowo, w związku z rozpędzającą się działalnością masonów, to miałem okazję zastosować to powiedzonko wielokrotnie i tak już się przyjęło. Do tego stopnia, że niedawno Hewret wpisał to na micropedię jako naszą oficjalną dewizę.
Historia bialeńskiej dewizy. https://spolecznosc.bialenia.org.pl/thre...l#pid86620
mgr net. Antoni Kacper Burbon-Conti
Magister net. ekonomii, członek Krajowej Rady Informatycznej, były: 21. Prezydent Republiki Bialeńskiej, Wiceprezydent Republiki Bialeńskiej, Wysoki Komisarz Nadzoru Finansowego, członek Wysokiej Komisji Nadzoru Finansowego, minister właściwy ds. wewnętrznych oraz minister właściwy ds. wewnętrznych i administracji, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Państwie Kościelnym Rotria, Dowódca Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej, Marszałek Bialenii, Mentor Instytutu Wsparcia Nowicjuszy, Pracownik naukowy Uniwersytetu Bialeńskiego.
Magister net. ekonomii, członek Krajowej Rady Informatycznej, były: 21. Prezydent Republiki Bialeńskiej, Wiceprezydent Republiki Bialeńskiej, Wysoki Komisarz Nadzoru Finansowego, członek Wysokiej Komisji Nadzoru Finansowego, minister właściwy ds. wewnętrznych oraz minister właściwy ds. wewnętrznych i administracji, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Państwie Kościelnym Rotria, Dowódca Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej, Marszałek Bialenii, Mentor Instytutu Wsparcia Nowicjuszy, Pracownik naukowy Uniwersytetu Bialeńskiego.