Wyprawa Ir-Min-Warda [PRZENIESIONO Z AJ]
Etap I

Enegia

Zbliża się dzień w którym rozpocznę swoją wyprawę. Pogoda mi sprzyja, w Jahołdajewszczyznie nadeszła już pora sucha, która potrwa co najmniej do końca września. Nie zmienia to faktu, że wierzchołki gór nadal zakrywa gęsta powłoka białego puchu. Różnica temperatur to nie mój jedyny problem. Zdobyłem potwierdzone informacje że w górach stacjonują odziały uzbrojonych partyzantów. Co więcej obszar przez który przebiega wyznaczona przeze mnie trasa jest przez nich kontrolowany. Ponoć każdy obco wyglądający obywatel jest traktowany jak szpieg. Ponadto denuncjującemu należy się nagroda przewidziana za pomoc w jego ujęciu. Przez cały czas muszę mieć się na baczności bo na litość nie mam co liczyć. Przyda mi się broń z ostrą amunicją którą nabyłem niedawno na czarnym rynku. Brak czujności może się zle skończyć dlatego wymyśliłem sobie także nowy pseudonim którym będę się posługiwać w trakcie poszukiwań. Zamierzam zdobyć informacje o mojej dawno zaginionej rodzinie. Po wyszykowaniu ekwipunku muszę odnalezć starego eremitę który mieszka wysoko w górach. Starzec jest ostatnim żyjącym świadkiem katastrofy po której cała okoliczna ludność przepadła bez śladu. Podobno przyjmuję tylko tych którzy umieją rozwiązać jego zagadkę . Przed wyruszeniem dla równowagi oddaje się medytacji w miejscowej świątyni. Oczyszczenie to energia której najbardziej mi potrzeba.
"Cordis simplicis erat, sed magnifici"
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Wyprawa Ir-Min-Warda [PRZENIESIONO Z AJ] - przez Ir-Min-Ward - 04.06.2014, 22:50:02

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości