Historyczne posty z okresu Rewolucji
Cytat:Baaaaaaaczność!

Poborowi biegają wokół całego kompleksu wykrzykując różne hasła, które mówi sierżant.

-Co? Już zmęczeni? Pieprzone kocury!
-Nie będę wam pieprzył dlaczego tu jesteście gdyż każdy wie - ojczyzna was potrzebuje! Przeszliście wszystkie badania? Żeby nie wyszło, że mam debila w oddziale! Za mną marsz!

Wszyscy wchodzą do sali wykładowej.

-Zapamiętać sobie to, kuźwa, na zawsze - w wojsku codziennie macie w łapie broń! I to jest kuźwa święta zasada wojska! Gdzie siadacie? Ukłonić się przed obrazami Towarzysza Rewolucjonisty Dawida Kovacsa, Rewolucjonistów Majowych Towarzyszy Siergieja Makłowa i Tobiasza Richtoffena! No już! Na trzy... raz, dwa, trzy...
Siadać na dupskach i słuchać mnie! Dziś zaczniemy od najmniejszej pizdułki w naszym arsenale - pistolet Tokariew! Widzicie... to jest magazynek! Tu się kulki wkłada - zapamiętać to, bo miałem pacanów co naboje do lufy wkładali!

[Obrazek: BkIrMh3.jpg]

No... tak się wciska naboje do magazynka, tak się przeładowuje... a tak się strzela... Ups - naprawi się tą lampę. Koniec wykładu, kocury! Macie swoje przydziały! Odmaszerować!

Jeden z najważniejszych treningów Armii Siedmiogrodzkiej, ten pierwszy po rewolucji, przeprowadzony przez Towarzysza Siergieja Makłowa.
[Obrazek: RYOjyN.png]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości