Stan wyjątkowy
Cytat:Tylko prezydent ma prawo wprowadzić stan wyjątkowy i powołać do życia taką radę.
To jest skandal, żeby tak ośmieszać Bialenię. Ja nawet wiem czemu mieliście ból pewnej części ciała, gdy wprowadziłem żałobę po Jaruzelskim. Bo jakbym ja zaczął zachowywać się tak jak Jaruzelski, tj. tak jak powinien zachowywać się przywódca, to bym musiał wszystkich twórców nieudanych zamachów stanu rozstrzelać.
Nieprawda. Konstytucja mówi, że:
Cytat:Art. 24
Na wniosek Prezydenta Republiki Bialeńskiej, złożony na ręce Marszałka Parlamentu, Parlament może ogłosić stan wyjątkowy lub stan wojenny większością dwóch trzecich głosów.
I przy okazji, kawałek dalej jest napisane:
Cytat:c) Nieaktywność którejś z głównych osób w państwie uniemożliwia przeprowadzanie procedur zgodnych z prawem.
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Stan wyjątkowy - przez Konstanty Jerzy Michalski - 04.06.2014, 17:49:37

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości