Stan wyjątkowy
Cytat:
Cytat:A więc przestępstwo popełnione nie zostało i mówię to jako Członek Trybunału Najwyższego.
Nie zostało według mnie głównei z powodu braku artykułu pod który mogło by podpadać, a analiza sumienia tego działania będzie się za nami ciągnęła przez następne 33 lata do śmierci gener... Premiera a i dalej po jego śmierci penie też.
Jak dla mnie odpowiedź po analizie działań Premiera jest całkiem oczywista - może zbyt emocjonalnie do tego podszedł, ale działał w dobrej wierze - w przeciwnym wypadku nie nastąpiłoby otwarcie archiwalnego forum (nie pamiętam akurat tego dobrze, ale - to chyba Konstanty to zasugerował), nie byłoby prośby, by Bialeńczycy ratowali co się da, i nie byłoby otwarcia dyskusji na czacie Brodrii (bo nasz był zablokowany).
Z prawnego punktu widzenia Andrzej ma 100% racji - ale ocena moralna naszego zachowania, którą nam tu głosi, jest (przynajmniej według mnie) po prostu niesprawiedliwa.

Cytat:Przede wszystkim nie obalać legalnych władz. Co do pozostałych działań nie mam obiekcji, bo też i nie wiem w jaki sposób one wyglądały.
OK, tyle jest wyjaśnione.

Cytat:Nie stawiam zarzutów całego narodowi.
Jakoś słabo to wygląda. Na przykład:
Cytat:jeden z bardzo niewielu odpowiedzialnych Bialeńczyków,
mgr net. dr pczk. Maciej Kamiński herbu Sto Osiem, Gestapo Ortograficzne, Oko Sprawiedliwości, Członek Bialeńskiej Partii Demokratycznej, Najbardziej Umiłowany Dyrektor Generalny Policji Krajowej, Poseł, Minister Spraw Wewnętrznych i Administracji, Wiceprezes Bialeńskiego Związku Sportowego, Honorowo obywatel Jahołdajewszczyzny, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Księstwie Sarmacji, Trener LKS-u Tomaszew, Selekcjoner Dżamahiriji, Dyrektor Bialeńskiego Biura Graficznego, Administrator forum i strony głównej Republiki Bialeńskiej oraz fanpage'a Republiki Bialeńskiej na Facebooku, Młodszy administrator systemu e-gospodarki Republiki Bialeńskiej, Operator bialeńskiego kanału IRC, Gospodarz na Tomaszewie, Quasi-dzierżońca 283 folwarków, Zasłużony dla Stowarzyszenia, Święty Zielonego Kościoła, Według Boczka Raper, Kropidło Bialeńskiej Biurokracji, Wang IWA, Houellebecq Lahazydii, Jasny Gieroj, Przeciętny Wulkanizator, Tytan Pracy Spraw Wewnętrznych 2016, Wicemister Bialenii 2018.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Stan wyjątkowy - przez Konstanty Jerzy Michalski - 04.06.2014, 17:49:37

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości