25.02.2018, 16:12:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.02.2018, 16:12:56 przez Severino Castiglioni.)
(25.02.2018, 14:47:02)Maciej Kamiński napisał(a):(25.02.2018, 14:11:35)Paweł Karol Medyceusz Zep napisał(a): Tylko że pozostaje przepis o przywróceniu folwarków. Jeżeli zostaną odebrane niesłusznie, pokrzywdzony może wnioskować o ich przywrócenie po zmianie prezydenta. Prezydenci nieudacznicy nie zdobywają następnej kadencji.Pierwsze wybory wygrała jednym głosem (i to było zanim zaczęła wariować), a drugie dlatego, że Iwan się wycofał przed powtórzonymi (pierwotne, przypominam, wygrał).
PS Aleksandra została wybrana w demokratycznych wyborach. Lud jej chciał.
Twoje uzasadnienie jest po prostu obraźliwe dla kraju, w którym się znajdujemy. Nie jesteśmy żadnymi wasalami papaja, ani nawet kościół rotryjski nie ma tu wyraźnej przewagi w kwestii liczebności wyznawców, a sugerowanie inaczej poprzez takie pomysły sprawia, że mnie korci, żeby złamać swoje zasady prowadzenia polityki międzynarodowej i wypowiedzieć konkordat. Odmawiam najmniejszej krztyny poparcia dla wypocin skleconych z inspiracji nieudacznika Orańskiego w celu nieskrywanego ataku przeciwko wieloletniemu obywatelowi Republiki Bialeńskiej. Wtrynianie się religii kontrolowanej z zewnątrz w stricte bialeńskie sprawy nie nastąpi na mojej warcie.
A dlaczego Prezydent nie może odebrać folwarków? Z tej prostej przyczyny, że fochy i sympatie dotyczące nagród dotykających możliwości realizowania się (majątki lenne) są zwyczajnie cholernie wnerwiające i demotywujące. Co mnie obchodzi, że następny konduktor przywróci mi wszystko, skoro na trzy miesiące mogę zostać pozbawiony wyróżnień zbieranych wiele lat, bo raz krzywo się spojrzę w niewłaściwym kierunku? Zapomniałeś już, jaki cyrk był, kiedy wiadoma osoba zaczęła zarzucać deportacjami z powodu focha? Właśnie dlatego pozostaje to w kwestii sądownictwa - bo tam trzeba wszystko bardzo dokładnie uzasadnić, zaczynając od tego, czy faktycznie nastąpiły przewinienia.
Proszę bardzo, wypowiedzcie konkordat. Nie potrzebujemy letnich wiernych. Ludzie mają się do nas garnąć, bo chcą prawdy, a nie tolerować działalność. Czas na realizację polityki rodem z Młodego Papieża.

![[Obrazek: 2FwJU.png]](http://funkyimg.com/i/2FwJU.png)