01.03.2018, 18:36:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.03.2018, 18:39:25 przez Hewret von Thorn.)
(01.03.2018, 18:16:11)Tadeusz Krasnodębski napisał(a): A fakt, że nawet nie byli łaskawi przystąpić z Bialenią do stołu i dyskutować, a jedynie ciągle odwlekali: trwają rozmowy jeszcze bardziej pokazuje, że są niepoważnym partnerem w polityce międzynarodowej. Bo nie mam wątpliwości, że gdyby Bialenia nie wycofała się ze Szczytu, to o fiasku BiaBroHasu dowiedzielibyśmy się dzisiaj. Lub z przecieków sprzed kilku dni...
Doświadczyłem tego samego w sierpniu 2016 r., kiedy to były dyskusje o nowym projekcie stowarzyszenia lub zawarcie aneksu do ówczesnej umowy o wspólnym forum (nie było to uregulowane, a jak wiadomo, terytoria mikronacji "wyznaczają" strony internetowe - istniał wtedy zgrzyt co do obowiązywania przepisów Republiki Bialeńskiej w Królestwie Hasselandu).
Ja chyba z 3 projekty przedstawiłem, z różnymi rozwiązaniami, w tym z postulatami głoszonymi przez Piotra de Zayma (o równości podmiotów na arenie międzynarodowej). Chyba nie muszę mówić, że ciągle im było coś "nie tak"? Oczywiście własnych propozycji żadnych, a na moje wiadomości to chyba nawet do dzisiaj nie odpisywał. Hurr... dur... bo za szybko. No jak to? 2 miesiące próby to za szybko? Przepraszam bardzo, czy bawimy się w symulację integracji do Unii Europejskiej?
Ostatecznie w październiku 2016 r. wrzuciłem uchwałę o wypowiedzeniu umowy z okresem przejściowym, co by w końcu zadecydować o dalszym losie Stowarzyszenia.
Hasselandczycy sobie poszli bo sami nie wiedzieli, czego chcieli. Brodria została u boku Bialenii i byłaby do dzisiaj, gdyby Władimir Grutin nie zapadłby się pod ziemię, tworząc kolejną kseronację.
Czyli w skrócie:
-> Hasselandczy... znaczy się, Piotrowi de Zaymowi nie pasowało być równym sobie podmiotem w Bialenii,
-> Piotrowi de Zaymowi pasuje być prowincją w Sarmacji.
Podsumowanie:
Z prywatnymi folwarkami nie prowadzi się interesów, bo są podatne na odchylenia emocjonalne właściciela, przypominające objawami chorobę dwubiegunową.
dr net. prawa, prof. nadzw. UB
![[Obrazek: fmg07.jpg]](http://i68.tinypic.com/fmg07.jpg)
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości
![[Obrazek: fmg07.jpg]](http://i68.tinypic.com/fmg07.jpg)
Najczcigodniejszy, Doskonałej Chwały, Elokwentny, Inteligentny Dzierżawca Nauk, Ocean Mądrości