03.03.2018, 23:59:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.03.2018, 00:00:06 przez Sheldon Anszlus Lovelace.)
Od dzisiaj można zobaczyć w statystykach wskaźnik vPopulacji. Jest to tylko czysto testowa rzecz, więc nie powinien się nią nikt sugerować.
Po zapytaniu w krzykopudełku, otrzymałem odpowiedź, ze RB zamieszkuje około 15mln vludzi. W związku z tą informacją ustawiłem wartość domyślną na 15mln i każdego dnia ten wskaźnik będzie się zmieniał. Początkowo miały to być wzrosty lub spadki losowe z wyznaczonego przedziału, jednak postanowiłem pobawić się w małe zależności.
Co sądzicie o takim eksperymencie, wyjdzie coś z tego i czy ilość vMieszkańców będzie odpowiednia?
Po zapytaniu w krzykopudełku, otrzymałem odpowiedź, ze RB zamieszkuje około 15mln vludzi. W związku z tą informacją ustawiłem wartość domyślną na 15mln i każdego dnia ten wskaźnik będzie się zmieniał. Początkowo miały to być wzrosty lub spadki losowe z wyznaczonego przedziału, jednak postanowiłem pobawić się w małe zależności.
Kod:
vPopulacja = vPopulacja * ( 1 + 0.0000001 * ( (postów_wczoraj - postów_przedwczoraj) + (wątków_wczoraj - wątków_przedwczoraj) + (nowych_użytkowników_wczoraj - nowych_użytkowników_przedwczoraj) ) )(-) Sheldon Anszlus Lovelace
平和と進歩
Pokój i Postęp
平和と進歩
Pokój i Postęp
UWAGA!!!
Odwołując się do mojej osoby:
a) nie używaj Nazwiska, jest ono zbyt cenne
b) zwracaj się poprzez oficjalne imię "Anszlus"
a) nie używaj Nazwiska, jest ono zbyt cenne
b) zwracaj się poprzez oficjalne imię "Anszlus"
c) alternatywnie, aby uniknąć powtórzeń imienia, użyj *przed-imienia "Sheldon"
*przed-imię, coś na wzór drugiego imienia, jednak występuje ono przed oficjalnym imieniem. Mniej ważne od oficjalnego, jednak ważniejsze od drugiego. Stosowane jako zamiennik imienia oficjalnego.