Wizyta Księcia Sarmacji oraz Prezydenta RB na Uniwersytecie Bialeńskim
[official2]
Szanowni Państwo,

Z nieskrywaną radością mogę rozmowy podsumować krótko: sukces.

Podczas dyskusji Robert Fryderyk wyraził chęć współorganizacji II Konferencji Szkół Wyższych. Umówiliśmy się także na kolejną rozmowę, podczas której - z rektorami sarmackich uczelni zainteresowanych udziałem w organizacji wydarzenia oraz rektorem Uniwersytetu Rotryjskiego, jaki już wcześniej zadeklarował chęć pomocy - ustalimy konkretny termin Konferencji. Wraz z Jego Książęcą Mością rozmawialiśmy również o tematach, jakie należałoby poruszyć podczas wydarzenia oraz formach współpracy międzyuczelnianej.

Jeśli chodzi o współpracę bialeńsko-sarmacką, podjęliśmy dyskusję na temat traktatu o wzajemnym uznaniu tytułów i stopni naukowych. Odroczyliśmy jednak w czasie jego podpisanie do wspomnianej Konferencji; oboje żywimy bowiem nadzieję, że również inne państwa zechcą stać się sygnatariuszami umowy.

Same rozmowy przebiegały w miłej i przyjacielskiej atmosferze, co jeszcze bardziej umacnia mnie w przekonaniu, że stosunki sarmacko-bialeńskie są najlepsze od lat i zapewne długo takie pozostaną.
[/official2]
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości