Modlitwa o nawrócenie zabłąkanego Pawła Medyceusza
(17.03.2018, 18:59:12)LesterNowowicki napisał(a):
(17.03.2018, 18:42:56)Karol Medycejski napisał(a): Jeśli ktoś uzależnia się od mikronacji lub w jakikolwiek inny sposób zbytnio go one wciągają, to najprawdopodobniej ma coś nie tak z życiem realnym, a może i powinien się w realu przebadać, bo to nic innego jak odmiana infoholizmu.

Gro mikronautów stanowią osoby, które chcą powetować sobie niepowodzenia z życia realnego. Myślę, że nie ma to za dużo wspólnego z mechanizmem uzależnienia.

Ja to zmówię zdrowaśkę za Montiniego. I wniosę intencję do św. Walentego.

Nie mam na myśli faktu bycia mikronautą, tylko bycia mikronautą na pełen etat. Ogólnie, jeśli ktoś spędza większość wolnego czasu przed komputerem, jest to najczęściej oznaka uzależnienia. Jeśli w internecie konkretnie, to infoholizm, a jego postacią może być przesiadywanie w mikro, które są forumową zabawą (lub forumową+ jak Sarmacja), a która czasem nawet dużo uczy (mniej lub bardziej przydatnych pierdół), więc nie jest to li tylko wytracanie czasu porównywalne do oglądania kitełów na Yt lub scrollowania wall'a na Fb, no ale jednak w nadmiernej ilości jest niezdrowe dla psychiki. Ja na przykład nie ukrywam, że jestem uzależniony od Internetu, jak chyba większość moich rówieśników. Bez mikronacji bym przeżył bez problemu, ale do braku Fejsa (lub podobnej platformy) musiałbym się długo przyzwyczajać. Choć ostatnio jednak przerzuciłem część ciężaru na e-maile i telefon, więc może dałbym radę. Pociesza mnie jeszcze tylko to, że wciąż Fb nie jest dla mnie substytutem spotkania na żywo, a jedynie platformą informacyjno-forumową.
Jego Operacyjność
(-) Linux
[Obrazek: 11668799_hhh.PNG]

-------

"Ten człowiek jest gorszy niż Pietrow i Prezerwatyw Tradycja Radziecki!"
~ Szymon Uchatsok, myląc Medycejskiego z Kucełem

"Kretyn i słoik, który pewnie się na warszawiaka stylizuje"
~ Mój adorator

-------

Miałem w sumie wypisać się z Bialenii
A jednak coś spowodowało, że zostałem
Raz za razem