09.06.2014, 17:23:58
Cytat:Czyli Jedna Bialenia nie ma argumentów, że ciągle jedzie po działaczach Frontu, a nawet po powstańcach marcowych?
Jedna Bialenia się tylko bronii, poza tym uwag do waszego programu wysłałem mniejwiecej całą stronę A4, a to że wy skupiliście się na ideologii to już nei moja wina.
Cytat:Jeśli normalność to nie "gadanie" o historii kraju, to masz dziwną wizję normalności, jak na domniemanego konserwatystę.Normalnosc to działanie i nie żywienie zbędnych uraz do kraju za to że parelat temu z nim wojowaliście, nie tweierdze że nie byliście w złej sytuacji wtedy, twierdzę że przez te lata zaróno w Sarmacji, jak i w mikroświecie bardzo dużo się zmieniło i mówienie że patrzenie na dobre wzorce i ich przerabianie z największej potęgi na świecie jest złe tylko dlatego że "to ta zła sarmacja" to jest nienormalność.
Cytat:Jeśli naszym głównym postulatem jest powrót do korzeni, to jaki jest główny postulat Jednej Bialenii? Jest w ogóle taki?
Jak już pisałem bodajrze na irc-u jest nim dalszy zrównoważnony rozwój we wszystkich kierunkach i dążenie do wzmacniania siły politycznej republiki na wszystkich frontach, bez powrotów i wycofywania sie z dobrych zmian, jak również bez reform dla reform.
Cytat:Nie można budować przyszłości bez przeszłości. Sarmacja, którą tak bardzo kochasz, szanuje swoją historię i trzyma się jej oficjalnej wersji w najdrobniejszych nawet szczegółach. Tak robią wszystkie cywilizowane państwa.
Czy mówienie że trzeba po pierwsze sie rozwijać a nie mówić o tym co było to nieszanowanie przeszłości? Czy mówienie że nie można krytykowac obecnej sarmacji i jej wzorców ze względu na to co było lata temu to nieszanowanie przeszłości? Czy prośby o wyjaśnienie jakie były ideały powstańców dla młodych Bialenów którzy powstania nie pamiętają to nieszanowanie historii?
[i]Maria von Primisz
![[Obrazek: DGS1nKB.png]](http://i.imgur.com/DGS1nKB.png)
II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice
![[Obrazek: DGS1nKB.png]](http://i.imgur.com/DGS1nKB.png)
II Prezydent Republiki Bialenii
Premier IV i V Kadencji Poseł IV, V i VI, VII, IX Kadencji
Trener Galacticos Wolnograd, najbardziej utytułowanego klubu sportowego w Republice