V Zjazd Sejmu Rzeszy Bialeńskiej
[official2]
Szanowny Sejmie Rzeszy Bialeńskiej!

Zgodnie z zapowiedzią mam zaszczyt otworzyć V Zjazd Sejmu Rzeszy Bialeńskiej. Witam serdecznie wszystkich Posiadaczy folwarków, Plenipotentów Wolnych Miast oraz Dowódcę Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej. W Rzeszy Bialeńskiej nastały ciężkie czasy, bowiem aktywność samorządowa jest na bardzo niskim poziomie, dlatego zwołuję niniejszy Sejm, który, mam nadzieję, wzmocni wszystkich Lenników oraz wesprze w działalności Lwa Wolnogradu, którego obecnie nie ma, jednak to ja pełnię jego rolę jako Wikariusz Rzeszy Bialeńskiej.

Porządek obrad Sejmu Rzeszy Bialeńskiej:
  1. Regulamin Sejmu Rzeszy Bialeńskiej.
  2. Rozpatrzenie projektu Ametysta Faradobusa - projekt statutu Wolnogradu.
  3. Przyjęcie (zaległych) uchwał nadających prawa miejskie Wolnym Miastom.
  4. Omówienie ustawy o szlachciach aktywnych.
  5. Omówienie bieżących spraw oraz potrzeb Rzeszy Bialeńskiej i jej potrzeb.
Podczas obrad proszę zgłaszać własne wnioski rozszerzenia porządku obrad Sejmu.

Przypominam, że wszelkie decyzje Sejm podejmuje zwykłą większością głosów w postaci uchwał. Waga głosów posiadaczy folwarków jest równa liczbie posiadanych folwarków, zaś waga głosów plenipotentów Wolnych Miast jest równa iloczynowi liczby mieszkańców danego Wolnego Miasta i liczby 30. Natomiast Dowódca Sił Zbrojnych dysponuje głosem obliczanym jak dla plenipotentów Wolnych Miast, przy przyjęciu jako "liczbę mieszkańców" aktualnej liczby żołnierzy w służbie czynnej.

Przypominam również, iż nadal pozostaje wakat na stanowisku Lwa Wolnogradu.
[/official2]
mgr net. Antoni Kacper Burbon-Conti 

Magister net. ekonomii, członek Krajowej Rady Informatycznej, były: 21. Prezydent Republiki Bialeńskiej, Wiceprezydent Republiki Bialeńskiej, Wysoki Komisarz Nadzoru Finansowego, członek Wysokiej Komisji Nadzoru Finansowego, minister właściwy ds. wewnętrznych oraz minister właściwy ds. wewnętrznych i administracji, Ambasador Republiki Bialeńskiej w Państwie Kościelnym Rotria, Dowódca Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej, Marszałek Bialenii, Mentor Instytutu Wsparcia Nowicjuszy, Pracownik naukowy Uniwersytetu Bialeńskiego.

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
V Zjazd Sejmu Rzeszy Bialeńskiej - przez Antoni Kacper Burbon-Conti - 01.05.2018, 21:19:57

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości