Uroczyste powołanie gabinetu Mardreda von Salvepol-Nova Vita
[official2]Mówca, zapewne, na początku ogłosił, że Wiceprezydent Michael Wolferine nie mógł przyjechać i nie wystąpi na scenie, aczkolwiek zaprezentuje się przez formę internetową. Ekrany po dłuższej chwili ukazały Wiceprezydenta w mundurze wojskowym Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej z odznaczeniami wojskowymi i kulturowymi Bialenii. Na naramiennikach widoczny był stopień wojskowy Marszałka Bialenii (obecnie najwyższy stopień wojskowy w Republice Bialeńskiej). Było widać, że przeprowadzane są jakieś działania wojskowe, a owy zastępca Prezydenta bierze w nich udział jako dowódca. Głośniki nagle rozbrzmiały, wydając z siebie powolne przemówienie, mówione ochrypłym głosem.

[Obrazek: e45873ce8e7d2230a04780278d274484.png]

Drodzy Bialeńczycy!

W związku z prowadzonymi działaniami zbrojnymi w obrębie Morza Muratyckiego jak i w samej Muratyce oraz Państwie Umel, nie mogłem do Was przyjechać na tę scenę i bezpośrednio do Was przemówić. Mam nadzieję, że taka forma przekazu będzie dla Was przystępna, ponieważ takie sytuacje będą zdarzać się częściej. W Unii Trzech Narodów sprawuję również obowiązki Dowódcy Sił Zbrojnych, co często sprawia, że muszę być w dwóch miejscach naraz. To tłumaczy mój aktualny wygląd, choć zmieniłem go, by pasował do okazji.

Gratuluję wygrania wyborów Prezydentowi Mardredowi. Wierzę, że będzie dobrym Prezydentem, nawet, jeżeli przeszkodzą mu w tym inne obowiązki. Szczególnie dziękuję mu, ponieważ zaufał mi i wybrał mnie na swojego zastępcę. Na Wiceprezydenta Republiki Bialeńskiej. Obiecuję, iż będę starał się utrzymywać dobre stosunki z sojusznikami, jak i będę starał się nawiązać współpracę z przeciwnikami, albowiem Pan Bóg i Jezus nakazali, żeby kochać swoich wrogów, a nie ich nienawidzić oraz ośmieszać w oczach innych państw, choć czasem zdarzają się wyjątki, tak jak historia nas uczy.

Gratuluję wybrania przez Prezydenta Mardreda solidnego Gabinetu. Sądzę, że będzie on jednym z najlepiej dobranych Gabinetów w Bialenii; w dodatku do Gabinetu dołącza po raz pierwszy Pani Elżbieta Kaczmarek, która jest - moim zdaniem, oczywiście - trochę nieśmiałą i cały czas nową osobą w Republice. No ale lepiej być dobrej myśli na początku, żeby na, dobrym czy złym, końcu można było wspomnieć sobie dobry początek.

Po chwili sygnał się urwał i stracono łączność z Wiceprezydentem. Po kilku próbach nie udało się ponownie połączyć z Michael'em Wolferine'em, aczkolwiek był to już prawdopodobnie koniec jego długiej wypowiedzi.[/official2]
[Obrazek: 5S6T0oy.png]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: