Komitet Narodowy "Wolna Bialenia"
Sama groźba ustanowienia buntowniczego ośrodka władzy i przygotowywanie jego zrębów (bo desygnowanie "ministrów" trudno rozumieć inaczej) jest w mojej ocenie wystarczającą przesłanką dla zastosowania środka zapobiegawczego w postaci tymczasowego aresztowania. Dziwi mnie, iż Przewodniczący Rządu Tymczasowego nazywa ten śmieszny twór opozycją. Poważna opozycja działa, o ile jest to możliwe, w granicach prawa (a w Republice jest to jak najbardziej możliwe). W przeciwnym wypadku taką działalność wywrotową można i należy zwalczać. Powtórzę: do terrorystów się strzela, a nie uprzejmie pyta o żądania.

Kim Pan w ogóle jest, Panie Lisendorff? Czyżby tym pociesznym pajacem od różnych kuriozalnych yoyonacji na pół kontynentu, których nazwy były śmiesznymi inaczej, przerobionymi na grutinowską modłę nazwami realnymi ("Uhraina", "Abachazja")? Wyzutym z jakiegokolwiek poczucia lojalności względem wspólnoty kosmopolitycznym karłem, który chętnie zaczepia się tam, gdzie "coś się dzieje"?
Cóż, jaki Komitet, taki przywódca.

Swoją drogą, podejmował Pan może jakieś starania związane z poprawnością językową Pańskich wypowiedzi? Jeśli nie, sugeruję to przemyśleć. Na początek wystarczy słownik i podręcznik do polskiego dla szóstoklasistów. Proszę mi wierzyć — ludzie obarczeni różnymi defektami rozwojowymi częstokroć piszą lepiej od Pana.
~Sukces IRC #bialenia (serwer: irc.mizure.net port: 6667)
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości